Τρίτη 7 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΛΙΒΑΝΟΣ - ΣΥΡΙΑ
Συγκρούσεις «Χεζμπολάχ» - «Μετώπου Νούσρα»

ΒΗΡΥΤΟΣ.--

Επιθέσεις σε θέσεις Λιβανέζων μαχητών της «Χεζμπολάχ» στη μεθόριο Συρίας - Λιβάνου εξαπέλυσαν την Κυριακή ισλαμιστές μισθοφόροι του «Μετώπου Νούσρα», οργάνωσης που θεωρείται παρακλάδι της «Αλ Κάιντα» και πολεμά το συριακό στρατό αλλά και τους «τζιχαντιστές» του «Ισλαμικού Κράτους».

Σύμφωνα με λιβανέζικα ΜΜΕ, οι επιθέσεις συνοδεύτηκαν από σφοδρές συγκρούσεις, οι οποίες έληξαν μετά από μερικές ώρες, καθώς οι μαχητές της «Χεζμπολάχ» ανάγκασαν τους «τζιχαντιστές» του «Μετώπου Νούσρα» σε οπισθοχώρηση. Σύμφωνα με μία εκδοχή που αναφέρουν ΜΜΕ επικαλούμενα ως πηγές διοικητές του «Μετώπου Νούσρα», οι τελευταίοι εξαπέλυσαν τις επιθέσεις τους σε φυλάκια της «Χεζμπολάχ» στα χωριά Μπριτάλ και Νάχλεχ. Αλλη εκδοχή, που επικαλείται ως πηγή στελέχη της «Χεζμπολάχ», αναφέρει ότι οι αιφνιδιαστικές επιθέσεις έγιναν επί συριακού εδάφους κοντά στα σύνορα με το Λίβανο με αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον οκτώ Λιβανέζων μαχητών και 14 «τζιχαντιστών».

Στο μεταξύ, η ισραηλινή εφημερίδα «Τζερούσαλεμ Ποστ», επικαλούμενη Ισραηλινούς στρατιωτικούς αξιωματούχους, αναφέρει σχέδια προετοιμασίας της ισραηλινής πλευράς μπροστά σε μία μελλοντική σύγκρουση με τη «Χεζμπολάχ», η οποία εκτιμάται πως από την εμπειρία της συμμετοχής της σε συγκρούσεις κατά των «τζιχαντιστών» στη Συρία έχει αποκτήσει «μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ