Τρίτη 7 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΠΙΔΗΜΙΑ «ΕΜΠΟΛΑ»
Συνεχίζεται η ανάπτυξη των Αμερικανών στη Λιβερία

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Στην πρωτεύουσα της Λιβερίας έφθασαν χτες και άλλες δεκάδες Αμερικανοί στρατιώτες από τους 3.000 - 4.000 της 101ης Μεραρχίας της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ που μεταβαίνουν στη Δυτική Αφρική για να βοηθήσουν, υποτίθεται, στη δημιουργία Κέντρων Υγείας και να αρχίσουν την εκπαίδευση του ντόπιου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στις προσπάθειες αντιμετώπισης του αιμορραγικού ιού «Εμπολα».

«Συμπτωματικά», οι πάνω από 3.000 στρατιώτες που στέλνει η κυβέρνηση Ομπάμα με πρόσχημα την επιδημία του «Εμπολα» προβλέπεται να αναπτυχθούν σε χώρες της Αφρικής που εμπίπτουν στη λεγόμενη ζώνη έντονων ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών μεταξύ ανταγωνιστικών μονοπωλίων από Κίνα, Ρωσία κ.α.

Το ίδιο 24ωρο ανακοινώθηκε πως ο 33χρονος Αμερικανός φωτορεπόρτερ του NBC Ασόκα Μούκπο που μολύνθηκε με τον ιό «Εμπολα» ενώ εργαζόταν στη Λιβερία έφθασε στη Νεμπράσκα των ΗΠΑ προκειμένου να νοσηλευτεί σε μονάδα υγειονομικής απομόνωσης στο Νοσοκομειακό Ιατρικό Κέντρο της πόλης. Ο Μούκπο είναι ο δεύτερος Αμερικανός με «Εμπολα» που νοσηλεύεται στην ειδική μονάδα υγειονομικής απομόνωσης στη συγκεκριμένη πόλη.

Παράλληλα, πληροφορίες του CNN ανέφεραν πως Αμερικανοί αξιωματούχοι ομοσπονδιακών υπηρεσιών Υγείας προσανατολίζονται στην πιθανότητα υποβολής ταξιδιωτών που εισέρχονται στις ΗΠΑ από χώρες της δυτικής Αφρικής που έχουν χτυπηθεί από την επιδημία «Εμπολα» σε προληπτικούς ιατρικούς ελέγχους. Στόχος μίας τέτοιας προσπάθειας, εάν τελικώς αποφασιστεί, θα είναι να μειωθούν οι πιθανότητες νέων κρουσμάτων στις ΗΠΑ. Πάντως, αξιωματούχοι της κυβέρνησης Ομπάμα απέρριψαν ως απίθανο το ενδεχόμενο να απαγορευτούν οι αεροπορικές συγκοινωνίες μεταξύ των ΗΠΑ και δυτικοαφρικανικών χωρών που έχουν χτυπηθεί από την κρίση.

Τέλος, οι ισπανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι ενδέχεται να έχει προσβληθεί από τον ιό «Εμπολα» μια Ισπανίδα νοσοκόμα η οποία είχε φροντίσει, σε νοσοκομείο της Μαδρίτης, έναν ιερέα που έπασχε από «Εμπολα» και πέθανε στα τέλη Σεπτέμβρη. Η γυναίκα φαίνεται πως εκδήλωσε τα πρώτα συμπτώματα πριν από λίγες μέρες...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ