Παρασκευή 1 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
Τεχνικό πρόγραμμα ... προβολής

Τον απολογισμό του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου Αθηναίων θα παρουσιάσει σήμερα το μεσημέρι, σε συνέντευξη Τύπου, ο δήμαρχος της πρωτεύουσας Δ. Αβραμόπουλος, το οποίο με τον τρόπο που εκτελείται και τις προτεραιότητες που θέτει, αποτελεί ένα μέσο προβολής της δημοτικής αρχής, χωρίς να πραγματοποιεί έργα που έχει ανάγκη αυτή η πόλη. Ο απολογισμός παρουσιάζεται - κατά την προσφιλή τακτική του δημάρχου - πρώτα στα ΜΜΕ και όχι στο Δημοτικό Συμβούλιο. Γεγονός που δηλώνει την απαξίωση του οργάνου - με τον ένα ή τον άλλο τρόπο - από τον Δ. Αβραμόπουλο, παρά τη «θεσμο-λαγνεία» που τον διακρίνει.

Στη Διεύθυνση Κηποτεχνίας και Πρασίνου, δίνει μόλις 1,61 δισ. δραχμές, ποσοστό εξαιρετικά μικρό για τη συντήρηση των ήδη υπαρχόντων και δημιουργία νέων χώρων πρασίνου. Αλλωστε, δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι τα περισσότερα έργα της συγκεκριμένης υπηρεσίας, παραχωρούνται σε ιδιώτες, με το πρόσχημα της έλλειψης εξειδικευμένου προσωπικού. Χαρακτηριστικό ήταν το πρόσφατο παράδειγμα, της ανάληψης του κλαδέματος του υψηλού πρασίνου από ιδιώτες. Να σημειωθεί ότι η δημοτική αρχή για την απαλλοτρίωση ή αγορά ακινήτων, που τόσος λόγος είχε γίνει όταν παρέδωσε το κτήμα ΘΩΝ στον Μπ. Βωβό, δίνει μόλις 2,896 δισ. δραχμές. Η δημιουργία πλατείας Λαγουμιτζή - αποτελεί τα 22 στρέμματα στο 2ο Διαμέρισμα και αναφέρεται στο Τεχνικό Πρόγραμμα ως μια από τις πρώτες προτεραιότητες - παραμένει «όνειρο θερινής νυκτός» για τους κατοίκους της περιοχής. Παρόμοια είναι η κατάσταση και στη διεύθυνση καθαριότητας, όπου οι ιδιώτες αναλαμβάνουν τα κύρια έργα. Πρόσφατα, μάλιστα, ανέλαβαν έργο 400 εκατ. για τον καθαρισμό αλσών, λόφων και νησίδων δρόμων.

Γεγονός, πάντως, είναι ότι τα έργα ανάσας και ζωής για τους κατοίκους της πρωτεύουσας, παραμένουν στο «ψυγείο». Το κτήμα Θων ξεπουλιέται, το άλσος του Γουδιού χάνεται, τα έξι υπόγεια γκαράζ που είχε υποσχεθεί από την πρώτη προεκλογική περίοδο ο Δ. Αβραμόπουλος γίνονται δύο με βάση το Τεχνικό Πρόγραμμα, τα οποία ακόμη δεν έχουν αρχίσει να κατασκευάζονται. Κοινώς, η δημοτική αρχή δεν υλοποιεί ούτε τις δικές της υποσχέσεις. Αντιθέτως, παραμένει πιστή στη λογική της «ανταποδοτικότητας» και της βιτρίνας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ