Παρασκευή 10 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γ. ΒΡΟΥΤΣΗΣ
Προπαγανδίζει τα προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας

Στο γενικό πνεύμα της «Διάσκεψης» της ΕΕ, ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης, ο οποίος μαζί με τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά εκπροσώπησε την ελληνική κυβέρνηση, υπογράμμισε την ανάγκη ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων, αλλά και της «κοινωνικής ειρήνης». Υπηρετώντας ακριβώς αυτόν το στόχο της ανταγωνιστικότητας, παρουσίασε τα σχετικά προγράμματα των «ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης», τα οποία, με πρόσχημα την αντιμετώπιση της ανεργίας, στην πράξη εξασφαλίζουν πρόσθετη χρηματοδότηση για τις επιχειρήσεις και επέκταση των ελαστικών μορφών απασχόλησης.

Σε αυτά τα πλαίσια διαφήμισε τις νέες παρεμβάσεις του υπουργείου, ύψους 600 εκατομμυρίων ευρώ, οι οποίες θα αφορούν 145.000 ανέργους στους οποίους δήθεν θα δοθούν «ευκαιρίες» για απασχόληση. Στην πράξη θα χρηματοδοτηθούν επιχειρήσεις για προγράμματα ενδοεπιχειρησιακής κατάρτισης, μαθητείας, αλλά και προώθησης της λεγόμενης κοινωνικής οικονομίας.

Ειδικό βάρος ανάμεσα σε όλα αυτά έχει το πρόγραμμα «Εγγύηση για τη νεολαία» που απευθύνεται σε 240.000 νέους έως 24 ετών, μέσα από το οποίο με ψευτοκατάρτιση, μαθητεία και προσωρινή απασχόληση επιχειρείται να διασκεδαστεί η αγωνία της νέας γενιάς που βρίσκει απέναντί της το ζοφερό τοίχο της ανεργίας και κυρίως να την «εκπαιδεύσει» στην αποδοχή μιας οποιασδήποτε ευκαιρίας απασχόλησης, χωρίς κανένα εργασιακό δικαίωμα. Δημιουργώντας και με αυτό τον τρόπο, πέρα από το νομοθετικό πλαίσιο, το μοντέλο του «απασχολήσιμου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ