Παρασκευή 10 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΙΟΚΑΣ
Να απορριφθεί ο ίδιος ο δρόμος ανάπτυξης που χρεοκοπεί το λαό

Eurokinissi

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας ανέφερε από το βήμα της Βουλής: «Βασικό σημείο αντιπαράθεσης της κυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι το εξής: Ποιος, με ποια συνταγή, με ποιες διεθνείς συμμαχίες - αν θα είναι με την Μέρκελ ή τον Ντράγκι - αλλά, πάντα εντός της ΕΕ, με ποιο αναπτυξιακό μοντέλο, μπορεί να εγγυηθεί την ανάκαμψη της καπιταλιστικής οικονομίας, δηλαδή την κερδοφορία του κεφαλαίου.

Παρά, λοιπόν, τις αντιπαραθέσεις, τους οξείς τόνους και τους καβγάδες στη Βουλή, τα άλλα κόμματα και κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ προσφέρουν πολύτιμη βοήθεια - ιδεολογική και πολιτική - στην κυβέρνηση, στο ίδιο το σύστημα πάνω από όλα, αποθεώνοντας και ωραιοποιώντας στα μάτια του λαού, την καπιταλιστική ανάκαμψη, εγκλωβίζοντας το λαό, το κίνημα, στις χαμηλές απαιτήσεις και τα ψίχουλα που θα πέσουν - αν πέσουν - από το νέο φαγοπότι του κεφαλαίου.

Και όσοι είναι δύσπιστοι, ας κάνουν τον κόπο να διαβάσουν την ομιλία του Αλ. Τσίπρα στην Ενωση Ελλήνων Επιχειρηματιών, με ύμνους στην επιχειρηματικότητα που θα τους ζήλευαν και οι υπουργοί της κυβέρνησης.

Να γιατί το ΚΚΕ λέει ότι ο λαός δεν έχει απέναντί του μόνο μια κυβέρνηση, αλλά έχει και την ΕΕ, έχει μια τάξη που στηρίζει την κυβερνητική εναλλαγή, για να μένει στο απυρόβλητο ο δρόμος που οδηγεί το λαό στη χρεοκοπία.

Να γιατί το ΚΚΕ λέει ότι η κυβέρνηση πρέπει να ηττηθεί εκλογικά, αλλά πάνω από όλα να ηττηθεί ιδεολογικά και πολιτικά, να απορρίψει ο λαός τη στρατηγική της και όχι να αναθέσει σε κάποιον άλλο να υλοποιήσει την ίδια στρατηγική.

Γιατί, άλλο πράγμα να φύγει η κυβέρνηση, για να υπάρξει μια εναλλαγή εντός των ίδιων τειχών, σαν τις τόσες και τόσες που έχει γνωρίσει ο λαός μας και είναι άλλο η κυβέρνηση να φύγει κάτω από τη λαϊκή απαίτηση για ριζικές αλλαγές στην οικονομία και την εξουσία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ