Παρασκευή 10 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΜΠΡΑΖΙΛΙΑ.-- Τον υποψήφιο του κεντροδεξιού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, Αέσιο Νέβες, ανακοίνωσε ότι θα στηρίξει στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών το Σοσιαλιστικό Κόμμα της Βραζιλίας, η υποψήφια του οποίου, Μαρίνα Σίλβα, ήρθε τρίτη στις εκλογές της περασμένης Κυριακής, όπου επικράτησε η νυν πρόεδρος του σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος των Εργατών, Ντίλμα Ρουσέφ.

ΚΟΥΑΛΑ ΛΟΥΜΠΟΥΡ.-- Ενας άνθρωπος σκοτώθηκε χτες και 13 τραυματίστηκαν από έκρηξη χειροβομβίδας μπροστά από ένα κέντρο διασκέδασης στην Κουάλα Λουμπούρ της Μαλαισίας. Ο αρχηγός της αστυνομίας, Τατζουντίν Μοχάμαντ Ισα, δήλωσε πως μια δεύτερη χειροβομβίδα, η οποία δεν έσκασε, βρέθηκε κάτω από ένα αυτοκίνητο σταθμευμένο. «Το επεισόδιο φαίνεται πως σχετίζεται με συμμορίες», δήλωσε ανώνυμα ένας άλλος αστυνομικός. Το τελευταίο διάστημα οι αρχές εμφανίζονται «ανήσυχες» για ενδεχόμενη αύξηση της βίας, που συνδέουν με υποψίες ένταξης μουσουλμάνων στις τάξεις του «Ισλαμικού Κράτους».

ΑΝΟΪ.-- Πειρατές απελευθέρωσαν χτες ένα βιετναμέζικο πετρελαιοφόρο που κρατούσαν εδώ και μια βδομάδα, το οποίο κατέλαβαν ενώ κατευθυνόταν στο Βιετνάμ από τη Σιγκαπούρη. Ο Νγκουγέν Ανχ Βου, διευθυντής του Κέντρου Συντονισμού Θαλάσσιας Ερευνας και Διάσωσης του Βιετνάμ, δήλωσε ότι οι πειρατές ξυλοκόπησαν το πλήρωμα τραυματίζοντας δύο μέλη και πήραν το ένα τρίτο από τους 5.000 τόνους πετρελαίου που αυτό μετέφερε.

ΣΟΦΙΑ.-- Την κατανομή των κομμάτων στη Βουλή μετά τις εκλογές της Κυριακής ανακοίνωσε χτες η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή της Βουλγαρίας, σύμφωνα με την οποία, το κόμμα GERB, που ήρθε πρώτο, εξασφαλίζει 84 έδρες, το Βουλγαρικό Σοσιαλιστικό Κόμμα θα έχει 39 έδρες και το «Κίνημα Δικαιωμάτων και Ελευθεριών» (της τουρκικής μειονότητας) 38. Το κεντροδεξιό Μεταρρυθμιστικό Μέτωπο εξασφαλίζει 23 έδρες, το εθνικιστικό «Πατριωτικό Μέτωπο» 19 και η κεντρώα παράταξη «Βουλγαρία Χωρίς Λογοκρισία» 15. Το ακροδεξιό κόμμα «Ατάκα» διατηρεί ομάδα 11 βουλευτών και στη νέα Βουλή. Ανάλογο αριθμό βουλευτών θα έχει και το κεντροαριστερό «ABV» του πρώην Προέδρου της Βουλγαρίας Γκεόργκι Παρβάνοφ.

ΓΙΟΧΑΝΕΣΜΠΟΥΡΓΚ.-- Πάρα πολλές Νοτιοαφρικανές συνεχίζουν να πεθαίνουν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και κατά τον τοκετό, σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία, η οποία κατήγγειλε ως «απαράδεκτα» τα υψηλά ποσοστά μητρικής θνησιμότητας, επειδή τουλάχιστον το 60% των περιπτώσεων θα μπορούσαν να είχαν γλιτώσει από το θάνατο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ