Τετάρτη 15 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΓΙΑ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΚΡΑΤΟΣ
Αναγνώριση με σκοπιμότητες

ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ.--

Την έντονη αντίδραση του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών προκάλεσε ακόμη και η συμβολική ψηφοφορία (274 ψήφους υπέρ, έναντι 12) που πραγματοποιήθηκε προχτές στη βρετανική Βουλή των Κοινοτήτων υπέρ της «αναγνώρισης» του Παλαιστινιακού Κράτους, μια κίνηση που δείχνει την προσπάθεια της βρετανικής αστικής τάξης να παρέμβει στην περιοχή. Σε ανακοίνωση του ισραηλινού υπουργείου υποστηρίζεται ότι η εξέλιξη είναι «ανησυχητικό μήνυμα που υπονομεύει τις προοπτικές της ειρήνης, επειδή διαμηνύει στην παλαιστινιακή ηγεσία ότι μπορεί να αποφύγει τις δύσκολες επιλογές που και οι δύο πλευρές πρέπει να κάνουν».

Στο Παρίσι, ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς, σχολιάζοντας τη συμβολική «απόφαση» της βρετανικής Βουλής των Κοινοτήτων σημείωσε δηκτικά ότι η χώρα του θα αναγνωρίσει την Παλαιστίνη «εν ευθέτω χρόνο», προχωρώντας σε μία απόφαση που θα είναι «επωφελής για την ειρήνη» και όχι μόνο «συμβολική».

Παράλληλα, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, συνέχισε χτες την περιοδεία του στη Λωρίδα της Γάζας, σημειώνοντας ότι τα όσα είδε «είναι μία απερίγραπτη καταστροφή». Συμμετείχε για συμβολικούς λόγους σε συνεδρίαση της παλαιστινιακής κυβέρνησης ενότητας στην πόλη της Γάζας, διαβεβαιώνοντας ότι θα προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς η ανοικοδόμηση της περιοχής.

Χτες για μία ακόμη μέρα ο ευρύτερος χώρος του τεμένους Αλ Ακσα στην Ιερουσαλήμ έγινε πεδίο επίθεσης της ισραηλινής αστυνομίας κατά Παλαιστινίων διαδηλωτών με τουλάχιστον 17 τραυματίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ