Παρασκευή 17 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΦΕΤΩΝ
Παραπομπή όλων των χρυσαυγιτών βουλευτών

Την παραπομπή 70 (26 εκ των οποίων είναι προφυλακισμένοι) από τους συνολικά 85 κατηγορούμενους της Χρυσής Αυγής, ανάμεσα στους οποίους ο αρχηγός της φασιστικής οργάνωσης και όλοι οι χρυσαυγίτες βουλευτές, εισηγείται στο Συμβούλιο Εφετών ο αρμόδιος εισαγγελέας Ισ. Ντογιάκος. Συγκεκριμένα, για τον αρχηγό της ΧΑ Ν. Μιχαλολιάκο και τους χρυσαυγίτες βουλευτές, ζητεί την παραπομπή για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Επιπλέον, για τον αρχηγό και τους χρυσαυγίτες Ηλ. Κασιδιάρη, Ν. Μίχο, Γ. Λαγό, Γ. Γερμενή και τον (νυν «ανεξάρτητο») Στ. Μπούκουρα, ζητεί παραπομπή και για την κατηγορία, σε βαθμό κακουργήματος, της διακεκριμένης οπλοκατοχής με σκοπό την προμήθεια εγκληματικής οργάνωσης. Για τον χρυσαυγίτη βουλευτή Χρ. Παπά, εισηγείται τη μετατροπή σε πλημμέλημα της επιπλέον κατηγορίας που αντιμετωπίζει για παράνομη σύσταση αρχείου.

Στην πρότασή του, ο εισαγγελέας αναφέρεται σε όλες τις εγκληματικές ενέργειες της ΧΑ, με βασικές υποθέσεις τη δολοφονία του Π. Φύσσα, την επίθεση σε μέλη του ΚΚΕ στο Πέραμα, τη δολοφονία του Πακιστανού εργάτη Σ. Λουκμάν, την επίθεση σε βάρος Αιγύπτιων ψαράδων, τις επιθέσεις στους χώρους «Αντίπνοια» και «Συνεργείο», την επίθεση σε βάρος μαθητή στο Π. Φάληρο και την επίθεση σε βάρος Πακιστανών εργατών στην Ιεράπετρα.

Τέλος, ο εισαγγελέας προτείνει την απαλλαγή των υπόλοιπων 15 κατηγορουμένων, κρίνοντας ότι ενεπλάκησαν τυχαία σε περιστατικά που περιλαμβάνονται στη δικογραφία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ