Παρασκευή 17 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΙ
«Αλλα λόγια» από την κυβέρνηση

Με επίθεση στο ΚΚΕ «απάντησε» χτες ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος, στην Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος για το πότε θα σταματήσει το αίσχος της «μαύρης» ανασφάλιστης εργασίας σε βάρος των σχολικών τροχονόμων, καθεστώς που συνοδεύεται με το ποσό της ντροπής των 174 ευρώ που παίρνουν το μήνα, το οποίο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ούτε «βοήθημα».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ σημείωσε ότι στο όνομα του εθελοντισμού νέοι άνθρωποι, ιδιαίτερα γυναίκες που καλύπτουν εδώ και χρόνια πάγιες ανάγκες των σχολείων εργάζονται χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, χωρίς ασφαλιστική κάλυψη σε περίπτωση ατυχήματος, με ένα βοήθημα. Ρώτησε, κατά συνέπεια, τι μέτρα σκέφτεται να πάρει η κυβέρνηση, ώστε να έχουν πλήρη ασφαλιστική κάλυψη και συλλογική σύμβαση.

Ο υπουργός Εσωτερικών επικαλέστηκε την «οικονομική κρίση και τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δήμοι και το υπουργείο Εσωτερικών» για να παραπέμψει το θέμα στις ελληνικές καλένδες.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ επισήμανε προς τον υπουργό ότι την κρίση την πληρώνουν οι εργαζόμενοι και όχι βιομήχανοι, εφοπλιστές και τραπεζίτες και έθεσε τα ερωτήματα: «Στην περίοδο της ανάπτυξης, πριν την κρίση, γιατί δεν φρόντισαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις να διασφαλιστούν οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι;» και «γιατί τώρα, που, όπως ισχυρίζεται η κυβέρνησή σας, μπαίνουμε σε μία περίοδο ανάκαμψης, δεν λέτε συγκεκριμένα ότι προτίθεστε, να πάρετε μία νομοθετική πρωτοβουλία που θα διασφαλίζει δύο πολύ απλά πράγματα: συλλογική σύμβαση και ασφαλιστική κάλυψη», με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα;

Ο υπουργός για να αποφύγει να απαντήσει, προσέφυγε στον αποπροσανατολισμό και τον αντικομμουνισμό λέγοντας ότι «το προνόμιο της κοινωνικής ευαισθησίας δεν είναι μόνο προνόμιο του Κομμουνιστικού Κόμματος το οποίο - αναφερόμενος στον «902», όπως είπε - όταν έπρεπε να δείξει την ανάλογη εργασιακή και κοινωνική ευαισθησία στους δικούς του εργαζόμενους, δεν την έδειξε»!

«Είναι πολύ εύκολο να ολισθήσετε στον αντικομμουνισμό, όταν προσπαθείτε να καλύψετε τη "μαύρη" εργασία», απάντησε ο Ν. Καραθανασόπουλος και πρόσθεσε: «Θα χαρακτηριστείτε ως ο υπουργός του αντικομμουνισμού».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Χωρίς επίδομα ανεργίας η συντριπτική πλειοψηφία(2013-02-26 00:00:00.0)
Να ανακληθούν οι αυξήσεις στις ασφαλιστικές τους εισφορές(2012-09-29 00:00:00.0)
Να ανακληθούν οι αυξήσεις στις ασφαλιστικές τους εισφορές(2012-09-29 00:00:00.0)
Σοβαρά τα προβλήματα των ποδοσφαιριστών(2009-11-18 00:00:00.0)
Συμπαραστάτης των απολυμένων το ΠΑΜΕ(2009-07-24 00:00:00.0)
Στόχος η στήριξη του πιστωτικού συστήματος(2009-01-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ