Τρίτη 21 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΑΜΙΑ
Εκδήλωση για την απελευθέρωση της πόλης από τα ναζιστικά στρατεύματα

Παραβρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας

Από την εκδήλωση στην πλατεία Λαού
Από την εκδήλωση στην πλατεία Λαού
Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τη συμπλήρωση 70 χρόνων από την απελευθέρωση της Λαμίας από τα ναζιστικά στρατεύματα, στις 18 Οκτώβρη 1944, πραγματοποίησαν το Σάββατο στην πόλη, η ΤΕ Φθιώτιδας του ΚΚΕ, η ΤΟ Φθιώτιδας της ΚΝΕ και η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Λαού, στο άγαλμα του Αρη Βελουχιώτη.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος δήλωσε: «Σήμερα είναι για την πόλη μας, τη Λαμία, μια μεγάλη, μια ιστορική μέρα. Είναι η μέρα της απελευθέρωσής της από τα στρατεύματα κατοχής, από το ναζισμό, το φασισμό, τον ιμπεριαλισμό, όπου οι πρωτεργάτες της αντίστασης, ο λαός της Λαμίας, με επικεφαλής τον Αρη Βελουχιώτη, τον ΕΛΑΣ, το ΕΑΜ, το ΚΚΕ απελευθέρωσε την πατρίδα μας από τους ναζί κατακτητές και αυτό το φόρο τιμής ήρθαμε να αποτίσουμε σήμερα εδώ στην πλατεία Λαού, στο άγαλμα του Αρη Βελουχιώτη. Εξακολουθούμε να παλεύουμε. Λαός, νεολαία που δε γνωρίζει την Ιστορία του τόπου, την πραγματική Ιστορία του τόπου, δεν μπορεί να πάει μπροστά.

Το ΚΚΕ μελετά, διδάσκεται από την Ιστορία, από τα θετικά και τα αρνητικά που βίωσε ο λαός μας, το εργατικό - λαϊκό κίνημα και έτσι προχωράμε μπροστά. Αυτή η Ιστορία, η πραγματική Ιστορία του λαϊκού κινήματος θα πρέπει να μπει μέσα στα σχολεία, θα πρέπει να μπει μέσα σε όλους τους τόπους δουλειάς και μόρφωσης, έτσι ώστε οι νέες γενιές να μαθαίνουν την αλήθεια, την πραγματικότητα. Το ΚΚΕ θα εξακολουθήσει να παλεύει για την αποκατάσταση για τις γερμανικές επανορθώσεις, διότι οι εγκληματίες ναζί έκαναν μεγάλες καταστροφές στην πατρίδα μας και θα πρέπει να τα αποδώσει ξανά στον ελληνικό λαό, στη χώρα, η σημερινή γερμανική κυβέρνηση».

Κατάθεση στεφάνου στο άγαλμα του Αρη Βελουχιώτη από τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
Κατάθεση στεφάνου στο άγαλμα του Αρη Βελουχιώτη από τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε, από την ΤΟ Φθιώτιδας της ΚΝΕ, ο Γιάννης Μπουλαξής, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Τιμάμε την ηρωική γενιά του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ, του ΔΣΕ. Χαιρετίζουμε τους νέους, ιδιαίτερα των λαϊκών οικογενειών, που στις σημερινές σκληρές συνθήκες έντασης της επιθετικότητας του κεφαλαίου ενάντια στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και μέσα από τις οργανώσεις του εργατικού και λαϊκού κινήματος κρατούν ψηλά τις κόκκινες σημαίες, δίνουν τη μάχη της ταξικής πάλης, για την ενίσχυση της Λαϊκής Συμμαχίας, για την ανατροπή».

Ο Μιχάλης Γιαλαμούκης, εκ μέρους του Παραρτήματος Φθιώτιδας της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, σημείωσε ανάμεσα σε άλλα: «Σαν σήμερα, στις 18 Οκτώβρη του 1944, έγινε η απελευθέρωση της πόλης μας και η είσοδος των δοξασμένων μαχητών του ΕΛΑΣ, των μαχητών που έγραψαν μια από τις λαμπρότερες σελίδες της Ιστορίας της χώρας μας. Που στάθηκαν μπροστά στην πολεμική μηχανή του Χίτλερ και του Μουσολίνι, δεν υπολόγισαν ούτε πείνα ούτε κρύο, ούτε καν τον κίνδυνο να χάσουν την ίδια τους τη ζωή και αγωνίστηκαν για μια πατρίδα ελεύθερη, για μια κοινωνία δίκαιη, για έναν κόσμο σοσιαλιστικό. Ιδανικά που εμπνεύστηκαν από το Κόμμα, που ήταν ιδρυτής, καθοδηγητής του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ και της ΕΠΟΝ, το ΚΚΕ».

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την κατάθεση στεφάνων στο άγαλμα του Αρη Βελουχιώτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ