Τρίτη 21 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ
Ζητά ευρύτερες συναινέσεις για τη σταθερότητα του κεφαλαίου

Ευρύτερες πολιτικές συνεργασίες στο έδαφος του ευρωμονόδρομου - σημείο κοινό για όλες τις βασικές δυνάμεις της αστικής διαχείρισης - επιδιώκει η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ώστε εξασφαλίζοντας πλατιές «κοινωνικές συναινέσεις» να περάσουν και τα επόμενα αντιλαϊκά μέτρα που χρειάζεται το μεγάλο κεφάλαιο. Στο ίδιο πλαίσιο, συνεχίζει τις προσπάθειες ανασύνταξης της εγχώριας σοσιαλδημοκρατίας ώστε να καταστεί «τρίτος πόλος» σταθερότητας του συστήματος, προετοιμαζόμενη παράλληλα και για πρόωρες εκλογές την άνοιξη.

Μιλώντας, το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευ. Βενιζέλος, είπε μεταξύ άλλων: «Εμείς θέλαμε μια κυβέρνηση η οποία να είναι προοδευτική», ορίζοντας ως «προοδευτικό» και ό,τι «ενισχύει την εθνική ανταγωνιστικότητα» (βλ. την ανταγωνιστικότητα των ντόπιων μονοπωλίων με «χαντάκωμα» μισθών και εργατικών δικαιωμάτων). Σε αυτό το πλαίσιο πρόσθεσε ότι «θέλουμε προοδευτικές λύσεις στη βάση της αλήθειας και της ευθύνης και αν οι συσχετισμοί δεν το επιτρέψουν ή αν οι ανάγκες το επιβάλλουν, θέλουμε κυβερνήσεις πολύ μεγάλης εθνικής συνεργασίας με όλες τις φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου».

Σε συνέντευξή του, εξάλλου, στον τηλεοπτικό σταθμό «Alpha», ο Βενιζέλος μιλώντας για το σχεδιαζόμενο συνέδριο της «Δημοκρατικής Παράταξης» (εκλογικό σχήμα της εγχώριας σοσιαλδημοκρατίας, διάδοχο της Ελιάς) το συνέδεσε με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών λόγω αδυναμίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή την ερχόμενη άνοιξη: «Προχωράμε σε ένα συνέδριο (...) ενόψει και των εξελίξεων του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου για να είμαστε έτοιμοι ως τρίτος πόλος, ως πόλος που εγγυάται τη στρατηγική σταθερότητα της χώρας, όχι της κυβέρνησης απλώς. Και που είναι έτοιμος να προτείνει το εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης για την πορεία της χώρας μετά το μνημόνιο και μετά την τρόικα. Και βεβαίως στη βάση της αλήθειας και της προγραμματικής καθαρότητας, θέλουμε να αναλάβουν όλες οι δυνάμεις που είναι ευρωπαϊκές και υπεύθυνες και δημοκρατικές, την ευθύνη».

Τέλος, δεν παρέλειψε να αφήσει σπόντες εναντίον όσων αμφισβητούν εσωκομματικά τις επιλογές του, μιλώντας ακόμα και για «Πέμπτη φάλαγγα», ορίζοντάς την ως «αυτούς που λένε ότι είναι ΠΑΣΟΚ και δεν είναι. Δεν ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ