Τρίτη 21 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΑΡ
Τα ίδια και χειρότερα για το λαό

Με την επανεκλογή του Θ. Θεοχαρόπουλου στη θέση του γραμματέα της ΚΕ (με 61%, έναντι 34% του ανθυποψηφίου του Χ. Πετράκου) και την εκλογή των μελών της ΕΕ, ολοκληρώθηκαν την Κυριακή οι εργασίες της ΚΕ της ΔΗΜΑΡ.

Την ανάγκη για «εθνική συνεννόηση» πρόταξε και ο Φ. Κουβέλης, υποστηρίζοντας πως μόνο ενωμένες οι δυνάμεις της αστικής διαχείρισης μπορούν να έχουν το επιθυμητό από την αστική τάξη αποτέλεσμα. Οπως είπε, «είναι ανάγκη όλες οι πολιτικές δυνάμεις, στο πλαίσιο μιας εθνικής συνεννόησης, με όλες τις διαφορές και τις αντιθέσεις τους, να συζητήσουν και να διεκδικήσουν την αναδιάρθρωση του χρέους. Πρέπει ταυτόχρονα να διεκδικηθεί ένα ευρωπαϊκό επενδυτικό πρόγραμμα με ενίσχυση των δημοσίων επενδύσεων και παροχή εγγυήσεων και ρευστότητας στην αγορά. Η διεκδίκηση αυτή πρέπει να γίνει με τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση στο εσωτερικό της χώρας».

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ δεν έκρυψε ότι απ' αυτή τη διαδικασία ο λαός έχει να περιμένει μόνο πρόσθετα βάρη, όταν υποστήριξε ότι «μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν», ότι «προοδευτική πολιτική δεν σημαίνει επιστροφή σε παλιές συνήθειες και πρακτικές» ούτε «να προτάσσεις κρατικιστικές λογικές με απλοϊκά σχήματα ενίσχυσης της ζήτησης και να υιοθετείς όλα ανεξαιρέτως τα αιτήματα είτε αυτά είναι κοινωνικά δίκαια είτε άδικα». Ξεκαθάρισε άλλωστε πως η «νέα συμφωνία», για την επίτευξη της οποίας ζήτησε συναίνεση, θα «θέτει ρεαλιστικούς στόχους δημοσιονομικής προσαρμογής και θα δίνει πραγματική αυτονομία στην ελληνική κυβέρνηση να εφαρμόσει τα μέτρα πολιτικής για την επίτευξη των στόχων»!

Επικρίνοντας την όξυνση και την πόλωση, ο Φ. Κουβέλης χρέωσε αυτό το κλίμα στην κυβέρνηση, ενώ κλείνοντας το μάτι στην Κουμουνδούρου τάχθηκε ξανά υπέρ της συγκρότησης «μιας ευρύτερης προοδευτικής συμπαράταξης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ