Τρίτη 21 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΤ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ
Διαπιστευτήρια στο εγχώριο κεφάλαιο και τους διεθνείς συμμάχους του

Τα διαπιστευτήριά του στις ανάγκες του εγχώριου κεφαλαίου, αλλά και στους διεθνείς συμμάχους του και τους δανειστές του φρόντισε να δώσει ο επικεφαλής του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκης, από τις Σέρρες όπου περιόδευσε, αξιώνοντας μάλιστα ακόμα πιο «τολμηρή» αξιοποίηση της συμμετοχής της χώρας στις λυκοσυμμαχίες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Ενδεικτικά, αναφερόμενος στο ζήτημα της ΠΓΔΜ, ζήτησε «τολμηρή λύση» με αναγνώριση του κράτους με όνομα με γεωγραφικό - «και όχι άλλο» - προσδιορισμό, συμπληρώνοντας ότι «η Ελλάδα είναι το κέντρο των Βαλκανίων. Εμείς είμαστε οι δυνατοί, δεν έχουμε κόμπλεξ καταξίωσης. Εχουμε τη δύναμη να πιέσουμε στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ, ώστε τα μικρά κράτη να αποδεχτούν τη λογική».

Παραπέρα, επιτέθηκε σε Σαμαρά, Βενιζέλο και Τσίπρα, αποδίδοντάς τους ευθύνες για την «αναταραχή των αγορών» που επήλθε τις προηγούμενες μέρες, με πτώση στο χρηματιστήριο και αύξηση στα επιτόκια δανεισμού της χώρας.

Αποδεχόμενος δε, το δημόσιο χρέος ως χρέος που πρέπει να εξοφληθεί στο ακέραιο από το λαό, συνεχώς αυξανόμενο μάλιστα για τις ανάγκες του κεφαλαίου («η χώρα πρέπει να βρίσκει χρήμα», αναφέρει χαρακτηριστικά), ο Στ. Θεοδωράκης επισήμανε: «Η χώρα πρέπει να απαλλαγεί από τα μνημόνια και τους ελεγκτές, αλλά υποχρέωσή σου, ως κυβερνήτης δεν είναι να έχεις ωραίες ιδέες, είναι να τις σχεδιάζεις. Υποχρέωσή σου είναι να βρεις τον τρόπο αυτή η χώρα να συνεχίζει να προχωρά και να βρίσκει χρήμα, χωρίς τους ελεγκτές. Είναι ζήτημα αξιοπρέπειας, η χώρα να αποφασίζει μόνη της, αλλά αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι να έχεις το σχέδιο να αποφασίζεις μόνη σου και αυτό το σχέδιο να είναι πιστευτό από τους συμμάχους σου και από τις αγορές. Εμάς οι "τζάμπα μαγκιές" να τους "πετάξουμε τώρα στη θάλασσα" ή να σκίσουμε δημοσίως τα έγγραφα που μας έχουνε δώσει, μας φοβίζουν και δε θέλουμε για το πρόσκαιρο όφελος, το προεκλογικό, να οδηγήσουμε το μέλλον της χώρας με νέα δάνεια και πολύ ακριβά επιτόκια».

Τέλος, διαφημίζοντας τη χρησιμότητά του στη διασφάλιση της σταθερότητας του συστήματος, χαρακτήρισε «πολύ σημαντικό το Ποτάμι να παραμείνει η τρίτη δύναμη της χώρας, πρώτον γιατί όλοι αναγνωρίζουν ότι μπορεί να έχει μια ρεαλιστική άποψη για την ελληνική πολιτική ζωή και μπορεί να την επιβάλει, δεύτερον γιατί δεν έχει βαρίδια και τρίτον επειδή είναι πάρα πολύ σημαντικό η τρίτη διερευνητική εντολή στην επόμενη Βουλή να μη δοθεί στη Χρυσή Αυγή».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ