Σάββατο 2 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΧΟΛΕΙΑ OFENBACH ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ
Ζητούν στέγη

Το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τη στέγαση των ελληνικών σχολείων του Ofenbach Γερμανίας, εντοπίζουν σε Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή προς τους υπουργούς Παιδείας και Εξωτερικών, οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής και Γιώργος Χουρμουζιάδης.

Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνουν οι δύο βουλευτές, στο χώρο που νοικιάζει η Ελληνική Κοινότητα στο Ofenbach Γερμανίας στεγάζονται και τα ελληνικά σχολεία (Νηπιαγωγείο με 75 μαθητές. Δημοτικό Σχολείο με 127 μαθητές και Γυμνάσιο με 35 μαθητές). Με δεδομένο ότι το ενοίκιο και γενικότερα τα έξοδα είναι ιδιαίτερα υψηλά, δημιουργείται πράγματι σοβαρό πρόβλημα στην Ελληνική Κοινότητα, η οποία δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις οικονομικές απαιτήσεις που δημιουργούνται.

Με βάση το παραπάνω πρόβλημα, οι δύο βουλευτές ρωτούν τον υπουργό Παιδείας και Εξωτερικών ποια μέτρα πρόκειται να πάρει η Ελληνική Κυβέρνηση προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα αυτό και εάν βρίσκεται στις προθέσεις της η αγορά κάποιου ακινήτου, για λογαριασμό της ελληνικής κοινότητας του Ofenbach, ώστε να στεγαστούν εκεί τα ελληνικά σχολεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ