Τρίτη 28 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ
Μία νεκρή από πλημμύρες

ΣΟΦΙΑ.--

Στον «ύπνο» πιάστηκαν οι αρχές στη Βουλγαρία καθώς οι έντονες βροχοπτώσεις και η σφοδρή χιονόπτωση του Σαββατοκύριακου προκάλεσαν τον πνιγμό τουλάχιστον μίας γυναίκας στο Μπουργκάς, προβλήματα στην ηλεκτροδότηση χιλιάδων νοικοκυριών και ανωμαλίες στις οδικές και ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

Μολονότι η βουλγαρική Μετεωρολογική Υπηρεσία είχε προειδοποιήσει εγκαίρως για καιρικά φαινόμενα, όπως θυελλώδεις ανέμους, βροχές και χιόνια, σε πολλά σημεία της χώρας έκλεισαν δεκάδες κεντρικές οδικές αρτηρίες προκαλώντας «εμφράγματα» στις συγκοινωνίες. Σοβαρά ήταν και τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση άνω των 40.000 νοικοκυριών, που έμειναν δίχως ρεύμα έως χτες, με σοβαρότερη την κατάσταση σε ορεινές περιοχές του Γκάμπροβο, όπου σε δεκάδες χωριά η βαριά χιονόπτωση δυσχεραίνει το έργο των συνεργείων που προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις βλάβες.

Από τους θυελλώδεις ανέμους ανεστάλησαν τα δρομολόγια στο λιμάνι του Μπουργκάς, καθώς η περιοχή είχε τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης όλο το Σαββατοκύριακο. Στην επαρχία του Χάσκοβο, το «φούσκωμα» των ποταμών της περιοχής είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν δεκάδες φτωχόσπιτα. Στις περιοχές Γκάμπροβο και Σέβλιεβο τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά και σήμερα, καθώς οι περισσότεροι δρόμοι παραμένουν κλειστοί εξαιτίας του χιονιού.

Η κατάσταση αναμένεται να εξομαλυνθεί από σήμερα, οπότε προβλέπεται υποχώρηση των καιρικών φαινομένων.

  • Υστερα από συνάντηση με τον πρόεδρο του Βουλγαρικού Σοσιαλιστικού Κόμματος (ΒΣΚ), Μιχαήλ Μίκοφ, στο Κοινοβούλιο, ο αρχηγός του κεντροδεξιού κόμματος GERB, Μπόικο Μπορίσοφ (που αναδείχθηκε πρώτη δύναμη στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές αλλά δεν κατάφερε να εξασφαλίσει αυτοδυναμία), δήλωσε χτες ότι οι διαπραγματεύσεις σχηματισμού κεντροδεξιού κυβερνητικού συνασπισμού δεν εξελίσσονται με τον «επιθυμητό τρόπο».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ