Παρασκευή 7 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ
Ψάχνουν πελάτες ενώ την αφήνουν να απαξιώνεται

Πελάτες για την εγχώρια αμυντική βιομηχανία αναζητά η ελληνική κυβέρνηση, την ίδια ώρα που ο σημαντικός αυτός παραγωγικός τομέας απαξιώνεται συστηματικά και στοχευμένα στο πλαίσιο της ΕΕ, σε όφελος των αντίστοιχων μονοπωλίων των ισχυρότερων κρατών της ευρωένωσης.

Σε αυτό το φόντο, η αναπληρωτής υπουργός Αμυνας, Φώφη Γεννηματά, συναντήθηκε χτες στο υπουργείο με υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία αξιωματούχων των προμηθειών του υπουργείου Αμυνας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ). Οι αξιωματούχοι των ΗΑΕ, σε συνέχεια της προχτεσινής τους συνάντησης με αντιπροσώπους εταιρειών της Εγχώριας Αμυντικής Βιομηχανίας (ΕΑΒΙ), επισκέφτηκαν επίσης την ΕΑΒ και τα ΕΑΣ, όπου τους έγινε αναλυτική παρουσίαση των δυνατοτήτων των ελληνικών εταιρειών, με στόχο την προώθηση συνεργασιών στον τομέα της Αμυντικής Βιομηχανίας.

Από την πλευρά της, η Γεννηματά εξέφρασε «τη βούληση για ενδυνάμωση της μέχρι τώρα συνεργασίας μεταξύ των δύο κρατών κυρίως στον τομέα της Αμυντικής Βιομηχανίας» και αναφερόμενη στις διεθνείς εξαγωγικές συνεργασίες των ΕΑΣ, δήλωσε πως «αποτελούν το σημαντικότερο προμηθευτή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, με διεθνείς συνεργασίες και πιστοποιημένα προϊόντα».

Στο ίδιο πλαίσιο συνεργασίας, αλλά και αναβάθμισης της γεωστρατηγικής θέσης της ντόπιας αστικής τάξης μέσω και της στρατιωτικής διπλωματίας, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Μ. Κωσταράκος, δέχθηκε χτες στο γραφείο του στρατιωτική αντιπροσωπεία των ΗΑΕ και τον πρέσβη τους στην Αθήνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ