Παρασκευή 7 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Κ. ΠΑΠΟΥΛΙΑ - ΣΤ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ
Νερό στο μύλο της «συναίνεσης» για νέα αντεργατικά μέτρα

Αφθονο νερό στο μύλο της συναίνεσης των αστικών πολιτικών δυνάμεων, ώστε να περάσουν και τα επόμενα αντιλαϊκά μέτρα που χρειάζεται το κεφάλαιο, ρίχνει και ο επικεφαλής του «Ποταμιού», Στ. Θεοδωράκης, με χαρακτηριστικά όσα ειπώθηκαν χτες στη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κ. Παπούλια.

Δίνοντας τον τόνο, ο ίδιος ο Κ. Παπούλιας θύμισε ευθύς εξαρχής στον Στ. Θεοδωράκη ότι σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς που συνάντησε, υπογράμμισε «την ανάγκη ελάχιστης συνεννόησης για να αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα προβλήματα του τόπου».

Συμφωνώντας, ο Στ. Θεοδωράκης κατηγόρησε «το παλιό πολιτικό σύστημα» (με το οποίο διατυμπανίζει με κάθε τρόπο ότι θα συνεργαστεί...) ότι «ο καθένας θέλει τη συνεννόηση προς όφελός του». Κάνοντας πιο συγκεκριμένο το πώς εννοεί αυτή τη συνεννόηση ζήτησε «συναίνεση» των αστικών δυνάμεων, ώστε να εκλεγεί νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας την ερχόμενη άνοιξη, με την ευρύτερη δυνατή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, αποφεύγοντας τις πρόωρες εκλογές και ανοίγοντας δρόμους για περαιτέρω συνεννοήσεις μεταξύ των αστών πολιτικών πάνω στο μείγμα διαχείρισης.

Εκφράζοντας δε αγωνίες για το μέλλον του αστικού κοινοβουλευτικού συστήματος προειδοποίησε ότι «ένας Πρόεδρος με σχετική πλειοψηφία της Βουλής θα είναι μία ήττα του κοινοβουλευτικού μας συστήματος. Είναι καλό ο Πρόεδρος να βγαίνει με μεγάλη πλειοψηφία».

Αλλωστε, όπως υποστήριζε προηγούμενα, σε συνέντευξή του σε δημοσιογράφους περιφερειακών ραδιοφωνικών σταθμών, «αυτή η Βουλή και ανεξάρτητα από το πότε θα γίνουν εκλογές, θα πρέπει να βγάλει έναν ισχυρό Πρόεδρο της Δημοκρατίας και μετά να συζητήσουμε αν θα πρέπει να τελειώσει η τετραετία».

Εδινε κι άλλες ιδέες για το πού θα χρειαστεί η περιβόητη συναίνεση που και ο ίδιος επαγγέλλεται: «Δεν πιστεύω ότι ο μισθός στο Δημόσιο πρέπει να είναι παραπάνω από τον ιδιωτικό τομέα, δηλαδή δεν μπορεί το Δημόσιο να είναι ένας προνομιακός χώρος» είπε, ευθυγραμμιζόμενος απολύτως με τα σχέδια παραπέρα μείωσης μισθών και στο Δημόσιο.

Στο ίδιο μήκος κύματος, και σπέρνοντας αυταπάτες για το ρόλο των ιμπεριαλιστικών κέντρων, έλεγε π.χ. για τα Ελληνοτουρκικά και Κυπριακό: «Δεν είναι θέμα κομματικής διαμάχης, πρέπει δηλαδή με πολύ μεγάλη προσοχή, με αποφασιστικότητα, ενωμένοι με τους Κύπριους αλλά όχι σε μια επαρχιακή ένωση, όχι να βρεθούν οι Ελληνες και οι Κύπριοι να λένε εμείς είμαστε μαζί και όλοι οι άλλοι είναι εναντίον μας, δεν είναι όλοι εναντίον μας. Η ΕΕ είναι μαζί μας. Το ΝΑΤΟ πρέπει να είναι μαζί μας»..!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ