Παρασκευή 7 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣ
Ολοκληρώθηκε το ταξίδι του Γ. Μανιάτη στις ΗΠΑ

Στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης μίλησε χτες ο υπουργός ΠΕΚΑ Γ. Μανιάτης, κατά την τελευταία ημέρα του ταξιδιού του στις ΗΠΑ, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με θέμα «Ανατολική Μεσόγειος και το ευρωπαϊκό ενεργειακό τοπίο: τάσεις και προοπτικές».

Ο Γ. Μανιάτης αναφέρθηκε στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης στον ενεργειακό τομέα, δεν παρέλειψε για μία ακόμη φορά να προβάλει το «σταθεροποιητικό ρόλο» της Ελλάδας στην περιοχή, ενώ κατήγγειλε επίσης τις ενέργειες της Τουρκίας σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Επεσήμανε, ακόμα, τις συμφωνίες που έχουν επιτευχθεί μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ, καθώς και τη συνεργασία Ελλάδας - Κύπρου - Αιγύπτου, ενόψει και της τριμερούς Συνόδου Κορυφής που ξεκινά αύριο στο Κάιρο, κάνοντας λόγο περί «κορυφαίου ρόλου» της Ελλάδας στην «ενεργειακή ασφάλεια» της Ευρώπης, στην προσπάθεια δηλαδή των ευρωενωσιακών μονοπωλίων να εξασφαλίσουν τον απρόσκοπτο ανεφοδιασμό τους με φτηνά καύσιμα.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του Γ. Μανιάτη στις ΗΠΑ ολοκληρώθηκε χτες, με συναντήσεις με τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο και με στελέχη ελληνοαμερικανικών φορέων, επιχειρηματίες και δημοσιογράφους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ