Σάββατο 8 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Διώκουν τη συλλογική δράση

«Φορέα συλλογικής επιθετικότητας» (!) αποκαλεί ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης όσους συλλογικά δρουν με στόχο την ανακούφιση του λαού και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του.

Στη συγκεκριμένα περίπτωση, καλεί τον Δήμο Κουμπούρη, στέλεχος του ΠΑΜΕ, να δικαστεί στις 15 Δεκέμβρη 2014 γιατί το Μάρτη του 2010 στα Μάλγαρα Θεσσαλονίκης -κατά τον ισχυρισμό του εισαγγελέα- «έπεισε άλλους, τα στοιχεία των οποίων δε διακριβώθηκαν, να συγκροτήσουν φορέα συλλογικής επιθετικότητας ως σωματική και ψυχική υποστήριξη του πλήθους και να εισβάλλουν με ενωμένες δυνάμεις σε ξένα ακίνητα κτήματα και δη στα διόδια Μαλγάρων, χορηγώντας χωρίς δικαίωμα την εξουσία χρήσης και ακώλυτης εισόδου σ' αυτά σε διερχόμενους οδηγούς χωρίς την καταβολή διοδίων».

Αφήνουμε στην άκρη το γεγονός ότι ο Δήμος Κουμπούρης δεν παρευρίσκονταν καν σε αυτήν την κινητοποίηση (η κλήτευσή του έγινε στο σωρό, καθώς η αστυνομία έψαξε να βρει ένα όνομα που να μπορεί να το χαρακτηρίσει «εκπρόσωπο του ΠΑΜΕ»), για να σημειώσουμε ότι δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο πως η εισαγγελική κλήση σε λίγες λέξεις εκφράζει με το δικό της τρόπο την ταξική πάλη. Μια περιουσία -οι δρόμοι- που φτιάχνεται μέσα από τη φορολογία -με τον ένα ή τον άλλο τρόπο- των λαϊκών εισοδημάτων ο εισαγγελέας τη βαφτίζει «ξένο ακίνητο»! Παράλληλα, είναι προφανές ότι η μόνη εξουσία που αναγνωρίζει είναι η κρατική εξουσία που δρα σε όφελος των μονοπωλίων, η οποία παραχωρεί με το έτσι θέλω τη λαϊκή περιουσία στους κεφαλαιοκράτες για να επιβάλλουν άγρια χαράτσια με τη μορφή διοδίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ