Πέμπτη 7 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΛΒΕΤΙΑ
Νεκρό μωρό από πείνα και δίψα!

ΓΕΝΕΥΗ.-

Η απόλυτη τήρηση του γράμματος του νόμου προκάλεσε τον αργό και βασανιστικό θάνατο ενός βρέφους, στην «υπερπολιτισμένη Ελβετία»!

Τουλάχιστον αυτό το συμπέρασμα συνάγεται από την πρώτη ανάγνωση των στοιχείων αυτής της ανήκουστης τραγωδίας, όπως μεταδίδουν τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία. Σύμφωνα με αυτά, ένα μωρό 16 μηνών, η μητέρα του οποίου είχε συλληφθεί στις αρχές Μαΐου από την αστυνομία, πέθανε από πείνα και δίψα στο διαμέρισμα της μητέρας του στη Γενεύη και το πτώμα του οποίου ανακαλύφθηκε την περασμένη Παρασκευή.

Χρειάστηκε σχεδόν μία εβδομάδα για να έρθει στο φως της δημοσιότητας η υπόθεση, καθώς οι αστυνομικές αρχές, όχι μόνο επιχείρησαν να τη συγκαλύψουν, αλλά να ρίξουν και την ευθύνη για την τραγωδία, στη σιωπή που τήρησε η μητέρα σχετικά με την ύπαρξη του παιδιού, ενώ οι διάφορες ενεχόμενες υπηρεσίες αρνούνταν κάθε ευθύνη. Οταν ανακαλύφθηκε το πτώμα του μωρού, η αστυνομία εντόπισε τη μητέρα του στο πρόσωπο μιας άγαμης και άνεργης γυναίκας, που είχε συλληφθεί στις 8 Μαΐου έπειτα από δύο καταδίκες για κλοπές σε καταστήματα, αλλά σύμφωνα με την αστυνομία ήταν και τοξικομανής.

Ο ανακριτής που ανέλαβε την υπόθεση, ο Στεφάν Εσπόζιτο, αποκάλυψε όμως σε συνέντευξη Τύπου ότι η αστυνομία, αντίθετα απ' ό,τι ισχυρίζεται, γνώριζε για την ύπαρξη του παιδιού. Σύμφωνα με τον ανακριτή, η τραγωδία οφείλεται σε μια διαδοχή παρεξηγήσεων, αλλά, όπως δήλωσε, «στο στάδιο αυτό δεν υπάρχουν ακόμη εξηγήσεις για όλα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ