Παρασκευή 21 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΡΛΑΝΔΙΑ - ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΔΡΕΥΣΗ
Συνεχίζονται οι λαϊκές αντιδράσεις

ΔΟΥΒΛΙΝΟ.-- Υπό τις έντονες λαϊκές πιέσεις που ασκούνται ενάντια στην απόφαση για την επιβολή τιμολογίων στις υπηρεσίες ύδρευσης και αποχέτευσης από τον ερχόμενο Γενάρη, που ως τώρα πλήρωναν οι Ιρλανδοί μέσω της φορολογίας, η ιρλανδική κυβέρνηση ανακοίνωσε την Τετάρτη «μειώσεις» στους λογαριασμούς, με την «υπόσχεση» ότι θα διατηρήσει τη χαμηλή χρέωση ως το 2019.

Η απόφαση ελήφθη μετά από τις συνεχιζόμενες μαζικές κινητοποιήσεις χιλιάδων Ιρλανδών, που θεώρησαν ότι το μέτρο της επιβολής τιμολογίων στις υπηρεσίες ύδρευσης, πέρα από την καταβολή φόρων που πλήρωναν και γι' αυτόν το σκοπό, ήταν η «σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι».

«Ως κυβέρνηση έχουμε κάνει λάθη και έχω ακούσει πολύ, πολύ προσεκτικά το λαό», δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος Αλαν Κέλι, το γραφείο του οποίου δέχθηκε απειλή για βόμβα αυτή την εβδομάδα. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι, τελικά, οι χρεώσεις «θα φτάνουν τα 60 ευρώ το χρόνο ανά άτομο» και τα 160 ευρώ ετησίως για τα νοικοκυριά με δύο ή περισσότερα μέλη, αφού ληφθεί υπόψη ένα κυβερνητικό επίδομα ύψους 100 ευρώ για κάθε νοικοκυριό. Οι χρεώσεις θα ξεκινήσουν να ισχύουν από το Γενάρη του 2015 και οι πρώτοι λογαριασμοί αναμένονται τον Απρίλη.

Παρά τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης, ήδη προγραμματίζεται μία νέα μέρα κινητοποιήσεων στις 10 Δεκέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ