Παρασκευή 28 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 27 ΝΟΕΜΒΡΗ 2014

Χιλιάδες εργαζόμενοι σε όλη τη χώρα, στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα, συμμετείχαν χτες στην πανεργατική - πανελλαδική απεργία. Σταματώντας την παραγωγή σε μεγάλους χώρους και διαδηλώνοντας μαζί με τις οικογένειές τους, καταδίκασαν την αντιλαϊκή πολιτική και τις ανατροπές που θέλουν να προσθέσουν κυβέρνηση και τρόικα στην αλυσίδα των αντεργατικών μέτρων.

Οι ταξικές δυνάμεις αναδείχτηκαν σε πρωταγωνιστή και αυτής της μάχης. Κόντρα στις δυσκολίες, στην τρομοκρατία και την υπονόμευση, συνέβαλαν καθοριστικά στην απεργία και κατάφεραν να συσπειρώσουν μεγάλα τμήματα των απεργών, γεγονός που αποτυπώθηκε στις μαζικές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα, με κορυφαία αυτή της Αθήνας.

Στην απεργιακή κινητοποίηση εκφράστηκε σε σημαντικό βαθμό η δυναμική και η συσπείρωση που επιτεύχθηκε μετά την πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ να διοργανώσει το Πανελλαδικό συλλαλητήριο την 1η Νοέμβρη. Αυτό είναι ένα από τα πιο αισιόδοξα στοιχεία της χτεσινής απεργίας, που ταυτόχρονα ανεβάζει τον πήχη της ευθύνης για το επόμενο διάστημα.

Με ανακοίνωσή του, το ΠΑΜΕ «χαιρετίζει τους χιλιάδες απεργούς εργάτες και εργάτριες, τους νέους και τις νέες, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους αυτοαπασχολούμενους, τη φτωχή αγροτιά που συμμετείχαν μαζικά στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις, σε όλη τη χώρα. Χαιρετίζει ιδιαίτερα όλους όσοι συμμετείχαν στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, δίνοντας συνέχεια στο αγωνιστικό κλίμα του τελευταίου διμήνου και του μεγαλειώδους πανελλαδικού συλλαλητηρίου της 1ης Νοέμβρη.

Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα με τη σημερινή συμμετοχή τους στην απεργία έστειλαν μήνυμα αντίστασης στην ένταση της αντεργατικής πολιτικής και απόρριψης των μέτρων που γενικεύουν τη φτώχεια και παγιώνουν την εξαθλίωση. Κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ενωση και επιχειρηματικοί όμιλοι να μην αισθάνονται ήσυχοι. Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε την πάλη μας απέναντι στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει.

Καλούμε τους εργαζόμενους σε κάθε κλάδο και τόπο δουλειάς να δώσουν συνέχεια στις αγωνιστικές δράσεις. Να δώσουν με την ακόμα μεγαλύτερη οργάνωσή τους στα σωματεία, άμεση και μαχητική απάντηση στις συνθήκες της σύγχρονης σκλαβιάς που μας προετοιμάζουν. Να τσακίσουμε το κλίμα της αδράνειας και της ηττοπάθειας που σπέρνει ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός.

Τις επόμενες μέρες θα συγκληθεί η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, για να συζητήσει τα συμπεράσματα της δράσης του τελευταίου διαστήματος και να προτείνει στην εργατική τάξη και στις συνδικαλιστικές οργανώσεις της, την παραπέρα κλιμάκωση του αγώνα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ