Σάββατο 29 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΡΙΑ
Η κυβέρνηση απορρίπτει τις κατηγορίες για βομβαρδισμό αμάχων

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Η συριακή κυβέρνηση απέρριψε χτες ως κατασκευασμένες τις προχτεσινές κατηγορίες της εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην Ουάσιγκτον ότι η συριακή αεροπορία βομβάρδισε αμάχους στη διάρκεια επιδρομής στη Ράκα, απαιτώντας από την κυβέρνηση Ομπάμα να εστιάσει τις επικρίσεις της στους τζιχαντιστές του «Ισλαμικού Κράτους» («ΙΚ»).

«Η Ουάσιγκτον καλά θα κάνει να επικρίνει τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους που έχουν σκοτώσει και Αμερικανούς πολίτες», δήλωσε χτες εκπρόσωπος της συριακής κυβέρνησης, σημειώνοντας ότι ο «Συριακός Αραβικός Στρατός δεν βάζει στο στόχο πολίτες». Ο ίδιος απέδωσε τις «πληροφορίες» των ΗΠΑ σε «ενημέρωση τρομοκρατικών οργανώσεων όπως το ΙΚ και το Μέτωπο Νούσρα» και κατέληξε σημειώνοντας ότι «η Συρία είναι περισσότερο προσηλωμένη στο λαό της από τις χώρες που στέλνουν χρήματα και όπλα στους "τρομοκράτες" και τους εκπαιδεύουν».

Νωρίτερα, ομάδα Σύρων χάκερ, που υποστηρίζει την κυβέρνηση του Σύρου Προέδρου Μπασάρ αλ-Ασαντ, πραγματοποίησε την Πέμπτη διαδικτυακές επιθέσεις σε διεθνή μέσα ενημέρωσης μέσω τρίτου παρόχου. Οι επισκέπτες πολλών ιστοσελίδων, ανάμεσα στις οποίες και οι αγγλόφωνες εφημερίδες «Boston Globe» και «The Independent» λάμβαναν ένα μήνυμα στον πλοηγό του υπολογιστή τους όπου αναγραφόταν: «Πέσατε θύμα διαδικτυακής επίθεσης από τον Συριακό Ηλεκτρονικό Στρατό» (ΣΗΣ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ