Τετάρτη 3 Δεκέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
Αντιθέσεις για το μείγμα πολιτικής

Η εφαρμογή του κανονιστικού πλαισίου σχετικά με την έγκριση των κρατικών προϋπολογισμών από την Κομισιόν, καθώς και οι «επιφυλάξεις» που διατυπώνονται γύρω από το «επενδυτικό πακέτο» ύψους 315 δισ. ευρώ, είναι στην ατζέντα της ενδοαστικής διαπάλης στο πλαίσιο της ΕΕ.

«Δεν έχουμε επινοήσει νέους κανόνες, ούτε υπάρχει διαφορετική αντιμετώπιση των κρατών - μελών της ΕΕ», δήλωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Π. Μοσκοβισί, κατά τη χτεσινή ομιλία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, απαντώντας στην «κριτική» πως η νέα διορία που δόθηκε σε Γαλλία, Ιταλία, Βέλγιο υποδεικνύει «διακριτική μεταχείριση» προς συγκεκριμένα κράτη - μέλη. Ο Γάλλος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων σημείωσε πως οι κυρώσεις δεν είναι αυτοσκοπός. Θα επιβληθούν, εάν είναι απαραίτητο, όμως είναι καλύτερα να προλάβουμε δυσάρεστες καταστάσεις και συνέπειες...

Ο Γερμανός αντικαγκελάριος, σοσιαλδημοκράτης Σ. Γκάμπριελ, διατυπώνει προβληματισμούς για το λεγόμενο «επενδυτικό πακέτο», το οποίο παρουσίασε ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζ. Κ. Γιούνκερ. Οπως είπε, το ποσό δεν είναι αρκετό, ενώ και το σχέδιο δεν είναι λεπτομερές. Σε αυτό το πλαίσιο, κάλεσε την Κομισιόν να παρουσιάσει συγκεκριμένη λίστα έργων, προκειμένου να κινητοποιηθούν τα ιδιωτικά κεφάλαια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ