Τετάρτη 3 Δεκέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑΣ
Δεν αποκλείει κι άλλα ... «διορθωτικά μέτρα»

Την εμμονή της κυβέρνησης στην εφαρμογή των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων που χρειάζεται το μεγάλο κεφάλαιο, χωρίς να αποκλείει τη λήψη και άλλων ...«διορθωτικών μέτρων» υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς, μιλώντας χτες το βράδυ στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου. Ταυτόχρονα, έστειλε μήνυμα στους εταίρους και δανειστές, να επισπεύσουν τις μεταξύ τους διαπραγματεύσεις, ώστε να καταλήξουν σε μια συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση για την περάτωση του τωρινού προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, προκειμένου να προχωρήσουν τα νέα μέτρα στήριξης των ντόπιων επιχειρηματικών ομίλων.

Συγκεκριμένα, ο Αντ. Σαμαράς υποστήριξε περιχαρής ότι στο εξωτερικό όλοι μιλάνε για τις «μεγάλες αλλαγές», τις «μεγάλες ανατροπές» και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις» που επιτεύχθηκαν στην Ελλάδα επί πρωθυπουργίας τους. Ταυτόχρονα, κινδυνολόγησε ότι όλοι αναρωτιούνται αν θα συνεχίσει έτσι η Ελλάδα ή αν θα ξανακυλήσει στα ελλείμματα, προαναγγέλλοντας συνέχιση της σκληρής δημοσιονομικής πολιτικής για τα λαϊκά στρώματα. Αλλωστε, διαβεβαίωσε το μεγάλο κεφάλαιο, ότι η κυβέρνηση δε θα διακινδυνεύσει στο παραμικρό τούς δημοσιονομικούς δείκτες.

Αναφερόμενος στις πιο πρόσφατες απαιτήσεις της τρόικας (για αύξηση των φόρων και μείωση των εισοδημάτων, όπως είπε ο ίδιος ο Σαμαράς), επέμεινε ότι δε χρειαζόμαστε «νέα περιοριστικά μέτρα». Απέδωσε δε την πίεση που υφίσταται η κυβέρνησή του να τα αποδεχτεί, στο γεγονός ότι είναι η «τελευταία αξιολόγηση». Σημείωσε ότι η κυβέρνησή του είναι έτοιμη για την τελική συμφωνία με την τρόικα, «αλλά παράλογες πιέσεις κανείς δεν μπορεί να δεχτεί».

Την ίδια στιγμή, τόνιζε ότι κρίσιμος παράγοντας είναι η πολιτική σταθερότητα, καλώντας εμμέσως την αξιωματική αντιπολίτευση να συναινέσει στην υπερψήφιση Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή.

Ο Αντ. Σαμαράς δεν παρέλειψε να παίξει και το χαρτί της γεωστρατηγικής αναβάθμισης της ντόπιας αστικής τάξης, ισχυριζόμενος ότι οι ΗΠΑ βλέπουν με ενδιαφέρον τις ισορροπίες που διαμορφώνονται στην περιοχή μας με επίκεντρο την Ελλάδα και την Κύπρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ