Τετάρτη 17 Δεκέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.-- Ανοιχτή στην επιβολή κυρώσεων σε βάρος Λίβυων που «εμποδίζουν την εξεύρεση πολιτικής λύσης» εμφανίστηκε χτες η επικεφαλής της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική και Ασφάλεια Φεντερίκα Μογκερίνι. Η ίδια σημείωσε ότι υποστηρίζει τις προσπάθειες του ΟΗΕ να φέρει στο τραπέζι του διαλόγου τις αντιμαχόμενες πλευρές, ενώ νωρίτερα ένοπλη ομάδα φανατικών ισλαμιστών που τάσσεται στο πλευρό του μη αναγνωρισμένου από τη διεθνή κοινότητα κοινοβουλίου της Τρίπολης ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει τις επιχειρήσεις για κατάληψη όλων των λιμανιών της Ανατολικής Λιβύης, απ' όπου εξάγεται πετρέλαιο. Βέβαια, από τους σημερινούς «ευαίσθητους» κρύβεται ότι το χάος στη Λιβύη είναι το αποτέλεσμα της ιμπεριαλιστικής επέμβασης πριν τρία χρόνια.

ΑΓΚΥΡΑ.-- Το Λαϊκό Ρεπουμπλικανικό Κόμμα (CHP) ανακοίνωσε ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη εναντίον νόμου που πέρασε με την ψήφο των κυβερνητικών βουλευτών και καταγγέλλεται ότι επεκτείνει τις εξουσίες της αστυνομίας, παραβιάζει ατομικά δικαιώματα. Εκπρόσωποι του CHP υποστήριξαν ότι ο νόμος μειώνει σε «εύλογες υποψίες» το επίπεδο των στοιχείων που απαιτείται για να διεξαχθούν αστυνομικές έρευνες σε πρόσωπα ή κατοικίες αλλά και ότι πρόκειται για το νόμο που χρησιμοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο για να γίνουν αστυνομικές έφοδοι σε αντι-κυβερνητικά ΜΜΕ και να συλληφθούν δεκάδες δημοσιογράφοι.

ΣΑΝΑΑ.-- Σιίτες αντικαθεστωτικοί ένοπλοι της κοινότητας των «Χούτι» στην Υεμένη επέρριψαν σε παρακλάδι της «Αλ Κάιντα» την ευθύνη για τη χτεσινή διπλή βομβιστική επίθεση σε νότιο προάστιο της πρωτεύουσας, Σαναά, με αποτέλεσμα το θάνατο 10 Σιιτών μαχητών και τουλάχιστον 15 μαθητριών δημοτικού, καθώς η μία από τις βόμβες εξερράγη σε σχολικό λεωφορείο.

ΧΑΡΙΣΜΠΕΡΓΚ.-- Ανθρωποκυνηγητό έχουν εξαπολύσει οι αρχές στην Πενσιλβανία των ΗΠΑ, επιχειρώντας να συλλάβουν τον 35χρονο βετεράνο πεζοναύτη Μπράντλεϊ Μάικλ Στόουν, που προχτές δολοφόνησε την πρώην σύζυγό του και άλλα πέντε άτομα, όλοι τους μέλη της οικογένειας της πρώην συντρόφου του, σε τρία προάστια της Φιλαδέλφεια. Ο Στόουν διαφεύγει της σύλληψης έχοντας μαζί και τις δύο ανήλικες κόρες του.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Σχεδόν οι έξι στους δέκα Αμερικανούς θεωρούν «δικαιολογημένα» τα βασανιστήρια που χρησιμοποίησε η CIA στους «ύποπτους τρομοκράτες», σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δόθηκε χτες στη δημοσιότητα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ