Κυριακή 18 Γενάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΕΝΑΡΗΣ 2015
Κωνσταντίνος Καλυβιώτης

Εμπορος, παλιός ΕΠΟΝίτης

Σχεδόν 10 μέρες πριν από τις εκλογές. Βάλαν μία ερώτηση μερικοί. Γιατί κύριε Καλυβιώτη επιμένεις να ψηφίσουμε το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας; Να σας πω εγώ. Εγώ ξέρω γιατί ψηφίζω, στο κάτω - κάτω οικονομικά μπορεί να είμαι ανεξάρτητος· η ψυχή μου είναι εκεί πέρα, αλλά γιατί αυτή τη φορά πρέπει το Κομμουνιστικό Κόμμα να μην πέσει ποτέ κάτω από 6 - 7%.

Γιατί πρέπει να κατατροπωθεί ένα κόμμα. Και αυτό δεν είναι η Δεξιά. Η Δεξιά ξέρουμε ποια είναι και τι κάνει. Εκείνο το κόμμα που πρέπει να κατατροπωθεί είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ τι είναι; Είναι ένα συνονθύλευμα καιροσκόπων ανθρώπων, οι περισσότεροι είναι και οι εχθροί, οι πραγματικοί εχθροί του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ελλάδας.

Θα σας φέρω ένα παράδειγμα. Ξέρετε ότι εγώ χτυπήθηκα πιο πολύ όταν άρχισα να δημιουργούμαι από τους διασπαστές του ΚΚΕ που διέδιδαν διάφορα πράγματα σε βάρος μου; Ολοι αυτοί οι διασπαστές του ΚΚΕ, που ήταν στελέχη κάποτε του ΚΚΕ, βγήκαν αργότερα να πουν, συγκεντρώθηκαν όλοι στο ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ τι είναι;

Είναι η εγκληματική ιστορία των Παπανδρέηδων που ξεκινάει σχεδόν από το 1917 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Γιατί επομένως πρέπει να ψηφίσουμε Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας; Να σας το πω ξεκάθαρα ρε παιδιά: Γιατί μόνο έτσι θα σωθεί η εργατική τάξη, η υπαλληλική τάξη και γενικά τα λεφτά μας δηλαδή, τα λεφτά που θέλουμε. Τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ; Δεν μπορεί να κάνει τίποτα παιδιά. Ο φραγμός, ένα δυνατό ΚΚΕ, όχι ότι θα βγει στην εξουσία αλλά λύνει προβλήματα και εκεί που θα δώσει σημασία στο τέλος το ΚΚΕ από εδώ και μπρος είναι να βγάλει παντού καλούς δημάρχους που να λύνουν τα προβλήματα πάρα πολύ καλά.

Παίρνετε το παράδειγμα στην Πάτρα. Ο δήμαρχος λύνει κοινωνικά προβλήματα. Οχι ότι θα γίνει εξουσία το ΚΚΕ. Μπορεί ύστερα από 30, 40 ή 50 χρόνια. Θα αλλάξουν πράγματα πάρα πολλά. Αλλά αυτή τη στιγμή ο παράγοντας που λύνει κοινωνικά προβλήματα και αναγκάζει τα άλλα κόμματα να συμμορφώνονται είναι μόνο το ΚΚΕ. Με λίγα λόγια, λοιπόν, γι' αυτό πρέπει να δώσουμε την ψήφο εκεί. Γιατί άμα θα 'ρθει ο ΣΥΡΙΖΑ ορίστε: Τι κάνουν όλοι αυτοί; Μπορώ να καταγγείλω μια σειρά πράγματα.

Να καταλάβουν οι περισσότεροι στο Κομμουνιστικό Κόμμα ότι το σύνθημα που λέμε, το δίκιο του εργάτη, το δίκαιο του εργαζόμενου και εργαζόμενοι είμαστε στην καπιταλιστική κοινωνία, εργαζόμενος είναι ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας. Ο μικρός έμπορος εργαζόμενος είναι. Αν φτάσει 7% παιδιά θα είναι η μεγάλη τιμή της εργατικής τάξης, της μεσαίας τάξης και έτσι θα ξέρουμε ποιον έχουμε να παλεύουμε. Θα παλεύουμε μ' αυτόν που ξέρουμε. Γιατί έναν αγωνιστή τον ξέρεις. Ενας αγωνιστής ξέρει ποιος είναι ο εχθρός. Αυτά είχα να σας πω. Τώρα από εκεί και πέρα τι θα κάνουμε όλοι μας είναι θέμα του καθενός. Γεια σας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ