Τρίτη 20 Γενάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΕΝΑΡΗΣ 2015
Πόσο κοντά είναι οι «κόσμοι» τους...

Ενα ακόμα αποπροσανατολιστικό και απαράδεκτο σόου στήθηκε λίγες μέρες πριν από τις εκλογές από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή δήλωση του Μ. Βορίδη. Ο κύριος Βορίδης είπε ανάμεσα σε άλλα ότι θα κάνουν ό,τι κι αν χρειαστεί να κάνουν για να μην παραδώσουν «τη χώρα στην Αριστερά». Και πρόσθεσε: «Η επόμενη Κυριακή είναι μια (...) σύγκρουση ανάμεσα σε δύο κόσμους».

Ποιοι κόσμοι, άραγε, συγκρούονται; Ο «κόσμος» των ματωμένων πλεονασματικών προϋπολογισμών της ΝΔ, με τον «κόσμο» των ισοσκελισμένων προϋπολογισμών και του πάση θυσία στην ΕΕ και το ευρώ που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ; Είναι διαφορετικοί αυτοί οι «κόσμοι»; `Η είναι διαφορετικός ο «κόσμος» του 1,7 ημερήσια αύξηση στους χαμηλοσυνταξιούχους που λέει η ΝΔ με το περιβόητο κοινωνικό μέρισμα Σταϊκούρα, από τον «κόσμο» του 1,28 ευρώ ημερήσια αύξηση που προβλέπει το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ; Μήπως ο «κόσμος» της εξαθλίωσης που εγγυάται η ΝΔ διαφέρει από τον «κόσμο» μερικών συσσιτίων που υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ στους πάμφτωχους και άστεγους;

Κοροϊδεύουν το λαό στην ψύχρα. Τού προετοιμάζουν μια εφιαλτική επόμενη μέρα. Και όσο συγκλίνουν όλο και περισσότερο καθημερινά και αποκαλύπτεται ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν να περιμένουν τίποτα καλύτερο, τόσο θα αποπροσανατολίζουν και οι δύο, με στόχο να υφαρπάξουν την ψήφο του λαού. Πάντως, σε αυτήν την κόντρα να μην αποκλείει κανείς να παρέμβει ο κ. Αβραμόπουλος που, όπως τον θέλουν δημοσιεύματα του αστικού Τύπου, παίζει ένα ρόλο γεφυροποιού ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για το ενδεχόμενο κυβέρνησης εθνικής συνεννόησης, αφού έχει προσβάσεις εκτός από τη ΝΔ και στον ΣΥΡΙΖΑ... Ας μην ξεχνάμε ότι στη συνάντηση Αβραμόπουλου - Τσίπρα, ήταν που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε μιλήσει για «συνέχεια του κράτους». Δηλαδή, και με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχιστεί η ίδια αντιλαϊκή πολιτική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ