Τρίτη 20 Γενάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΕΝΑΡΗΣ 2015
ΣΤ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ
Ψάχνει ευρύτερες συναινέσεις στην προώθηση αντιλαϊκών μέτρων

Το σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού από όσο περισσότερες αστικές πολιτικές δυνάμεις γίνεται, επιδιώκει ο Στ. Θεοδωράκης ώστε να εξασφαλιστεί η ευρύτερη δυνατή συναίνεση στα επόμενα αντιλαϊκά μέτρα που προβλέπουν τα μνημόνια διαρκείας της ΕΕ.

Με μια σειρά από παρεμβάσεις και τοποθετήσεις του διακήρυξε ότι ζητά «μια νέα συμφωνία με την Ευρώπη για να συνεχιστεί χωρίς εμπόδια η χρηματοδότησή μας. Δεν θα διακινδυνεύσουμε την έξοδό μας από την Ευρωζώνη με μονομερείς ενέργειες».

Επίσης, ότι θέλει «προσέλκυση επενδύσεων» και «φορολογική αναπτυξιακή μεταρρύθμιση». «Χρειάζονται δουλειές, οι οποίες θα έρθουν μέσα από επενδύσεις και από μια φορολογική μεταρρύθμιση που θα επιτρέψει στους ξένους να έρθουν και να επενδύσουν στη χώρα μας», υποστήριξε χαρακτηριστικά, «αναπαράγοντας» το κλασικό κάλπικο επιχείρημα ότι η στήριξη του κεφαλαίου είναι αυτή που «δίνει δουλειές» στο λαό.

Ανταποκρινόμενος στα καλέσματα σειράς επιτελείων του συστήματος για «συνεννόηση» των κομμάτων της αστικής διαχείρισης πάνω στις βασικές προτεραιότητες του εγχώριου κεφαλαίου και εξασφάλιση της μεγαλύτερης δυνατής «κοινωνικής συναίνεσης» στην αντιλαϊκή πολιτική, τόνισε ότι «το 33% Αριστερά δεν θα καταφέρει τίποτε στην Ευρώπη, όπως δεν τα κατάφερε το 33% Δεξιοπασόκ. Χρειαζόμαστε μεγάλες πολιτικές συμφωνίες του 51% και το Ποτάμι γι' αυτές τις συμφωνίες θα προσπαθήσει».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ