Τρίτη 20 Γενάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΕΝΑΡΗΣ 2015
ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ
Ποντάρει σε συγκυβέρνηση και αλλαγή συσχετισμών

Την εκτίμηση ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ απογοητεύσει τους ψηφοφόρους του θα προκληθεί «σοκ» και νέες αλλαγές στο αστικό πολιτικό σύστημα έκανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλος, σε παρεμβάσεις του μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Σε αντίθεση, πάντως, με το προηγούμενο διάστημα, που ο Ευ. Βενιζέλος εμφανιζόταν «σίγουρος» ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πετυχαίνει αυτοδυναμία, τώρα αφήνει ανοιχτό ένα τέτοιο ενδεχόμενο, λέγοντας πως αν ο λαός δώσει «τεχνητή», λόγω του εκλογικού συστήματος, αυτοδυναμία (με το μπόνους των 50 εδρών) ας αναλάβει την ευθύνη της επιλογής του. Αλλά «αν θέλει ευρύτερες συμμαχίες ας τις επιβάλει», πρόσθεσε.

Αλλωστε, στην έλλειψη αυτοδυναμίας και στην ανάγκη για «συμμαχίες» μεταξύ των αστικών πολιτικών δυνάμεων ποντάρουν στο ΠΑΣΟΚ, ώστε μετέχοντας και στην επόμενη τέτοια συγκυβέρνηση (αυτή την φορά με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ) να κατοχυρώσουν βασικό ρόλο στην πορεία αναμόρφωσης της εγχώριας κεντροαριστεράς.

Σε αυτήν τη βάση, ο Ευ. Βενιζέλος επανέλαβε τον εκλογικό στόχο του κόμματος, ότι «πρέπει να σπάσει ο φαύλος κύκλος, γι' αυτό είναι κρίσιμο το ζήτημα του τρίτου πόλου, της τρίτης εντολής, γι' αυτό το ΠαΣοΚ χρειάζεται ως εγγυητής και καταλύτης». Επέμεινε άλλωστε, παραπέμποντας και στα σχετικά προεκλογικά σποτ του ΠΑΣΟΚ, ότι χρειάζεται και συγκυβερνήτης έμπειρος και σχέδιο πτήσης...

Επέμεινε, επίσης, ότι δεν υπάρχει περιθώριο για δεύτερες εκλογές, άρα είτε με αυτοδυναμία, είτε με συνεργασίες το ζήτημα της «ακυβερνησίας» πρέπει να λυθεί άμεσα, καθώς διακυβεύονται βασικά συμφέροντα της ντόπιας αστικής τάξης. Στην ίδια βάση προειδοποίησε ότι η διαπραγμάτευση με τους δανειστές θα είναι πιο σκληρή μετά τις 25 Γενάρη, και κινδυνολόγησε ότι μπορεί το επόμενο διάστημα να υπάρξει και πρόβλημα ρευστότητας.

Συγκρότηση «νέας πολιτικής δύναμης» προαναγγέλλει ο Αλ. Παπαδόπουλος

Στο μεταξύ, την επαναδραστηριοποίησή του μετά τις εκλογές ανακοίνωσε ο πρώην υπουργός επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, Αλ. Παπαδόπουλος, προαναγγέλλοντας τη συμμετοχή του στη «συγκρότηση μιας νέας ισχυρής πολιτικής δύναμης που θα συσπειρώσει τις δυνάμεις του μέλλοντος και θα διεκδικήσει να αναλάβει χωρίς χρονοτριβές και υπεκφυγές την πολιτική ευθύνη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ