Τετάρτη 13 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ
Νέα πανελλαδική απεργία αύριο Πέμπτη

Σε νέα μεγάλη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση κατεβαίνουν αύριο οι οικοδόμοι - κόντρα σε όσους θέλουν να καλλιεργήσουν κλίμα εφησυχασμού στους εργαζόμενους, ενόψει καλοκαιριού - προασπιζόμενοι τα στοιχειώδη δικαιώματά τους και διεκδικώντας την κατάκτηση νέων, τέτοιων που θα ικανοποιούν τις σύγχρονες διευρυνόμενες ανάγκες τους.

Στην αυριανή απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας (πλατεία Κάνιγγος και ώρα 9.30 το πρωί) οι οικοδόμοι θα διατρανώσουν την απαίτησή τους για υπεράσπιση και διεύρυνση της Κοινωνικής Ασφάλισης, καθώς και την υπογραφή νέων κλαδικών συμβάσεων που θα προβλέπουν την αύξηση των μεροκάματων και καλύτερες συνθήκες δουλιάς.

Βέβαια, ο κλάδος των οικοδόμων, από τους πιο πρωτοπόρους στο ταξικό εργατικό κίνημα, δεν περιμένει, ούτε σταματά σε αυτή την απεργία. Ηδη όλο το προηγούμενο διάστημα κλιμάκια συνδικαλιστών έχουν οργώσει κυριολεκτικά τα μεγάλα εργοτάξια και τα γιαπιά της Αθήνας ενημερώνοντας τους συναδέλφους τους για τα αντεργατικά σχέδια της κυβέρνησης και τονίζοντας ότι ο αγώνας όχι μόνο δεν πρέπει να σταματήσει, αλλά πρέπει να βρίσκονται σε διαρκή επιφυλακή. Ταυτόχρονα, έχουν πραγματοποιηθεί στάσεις εργασίας σε πολλά εργοτάξια της Αθήνας. Χτες, μάλιστα, έγιναν τρεις στάσεις εργασίας, μία στην Αττική Οδό, στο Χαλάνδρι και δύο στα εργοτάξια του ΜΕΤΡΟ. Σε μία από αυτές, στο εργοτάξιο στο Μοναστηράκι, βρέθηκε και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, Ανδρέας Ζαζόπουλος, ο οποίος ενημέρωσε τους εργαζόμενους για την πορεία των συζητήσεων που γίνονται με τις κατασκευαστικές εταιρίες σε ό,τι αφορά τις διμερείς συμβάσεις εργασίας, διαπιστώνοντας ότι οι εταιρίες σιγά σιγά υποχωρούν κάτω από την πίεση των αγωνιστικών τους κινητοποιήσεων. Αναφερόμενος στις εξελίξεις για την Κοινωνική Ασφάλιση σημείωσε ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να παγιδεύσει την εργατική τάξη μέσω του «κοινωνικού διαλόγου», τον οποίο προωθεί και η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, βάζοντας πλάτη στα αντεργατικά κυβερνητικά σχέδια. Καταλήγοντας, επισήμανε ότι οι μεγάλες κινητοποιήσεις ανοίξανε δρόμους στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα που δε θα κλείσουνε και ότι ο κλάδος των οικοδόμων, πρωτοπόρος σε αυτόν τον αγώνα μπορεί και πρέπει να τραβήξει και άλλους εργαζόμενους στον αγώνα που δεν πρέπει να σταματήσει, αλλά με πολύμορφες δράσεις να συνεχιστεί κατά τη διάρκεια όλου του καλοκαιριού.

Μετά τον Α. Ζαζόπουλο μίλησε στους εργαζόμενους και ο Δ. Πρασσάς από τους Χειριστές, τονίζοντας την ανάγκη ενότητας των εργαζομένων για την επιτυχία του αγώνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ