Τρίτη 10 Φλεβάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΙΓΥΠΤΟΣ
Φονικές συγκρούσεις φιλάθλων - αστυνομικών

ΚΑΪΡΟ.--

Τουλάχιστον 22 άτομα σκοτώθηκαν την Κυριακή έξω από μεγάλο ποδοσφαιρικό γήπεδο του βορειοανατολικού Καΐρου, κατά τη σύγκρουση μεταξύ οπαδών της ποδοσφαιρικής ομάδας Ζαμάλεκ και ισχυρής αστυνομικής δύναμης, που επιχείρησε να αποτρέψει την προσπάθεια νεαρών φιλάθλων να εισέλθουν στο χώρο δίχως εισιτήρια χρησιμοποιώντας βροχή δακρυγόνων.

Οι πληροφορίες για τον ακριβή αριθμό των θυμάτων παρέμεναν συγκεχυμένες έως χτες το απόγευμα, αφού αρχικά ανέφεραν πάνω από 30 - 40 νεκρούς και αργότερα ο αριθμός των νεκρών κατέβηκε σε «τουλάχιστον 22». Οι τραυματίες ανακοινώθηκε πως είναι τουλάχιστον 25.

Οι αιγυπτιακές αρχές επιχείρησαν να αποποιηθούν την ευθύνη για το νέο λουτρό αίματος, που είναι το δεύτερο που σημειώνεται μετά τις φονικές συγκρούσεις χούλιγκαν, το 2012, με περίπου 70 νεκρούς. Σχολιαστές της κρατικής τηλεόρασης επέρριψαν τις ευθύνες για το προχτεσινό φονικό σε «όχλο εγκληματικών στοιχείων και χούλιγκανς» και άλλοι σε «δόλια» προσπάθεια των εκτός νόμου «Αδελφών Μουσουλμάνων» με στόχο την πρόκληση προβλημάτων στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές.

Το αιγυπτιακό υπουργείο Εσωτερικών είχε ανακοινώσει ότι για τον αγώνα Ζάμαλεκ - ENPP είχαν εκδοθεί 10.000 εισιτήρια, τα οποία εξαντλήθηκαν γρήγορα με αποτέλεσμα πολλοί φίλαθλοι να μην μπορούν να εισέλθουν στο γήπεδο και χιλιάδες οπαδοί να επιχειρήσουν να εισέλθουν χωρίς εισιτήρια.

Η προγραμματισμένη συνάντηση των ποδοσφαιρικών ομάδων Ζάμαλεκ και ENPP (Ενμπί) θα ήταν η πρώτη από το 2012 που θα διεξαγόταν ενώπιον κοινού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ