Τρίτη 10 Φλεβάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΙΓΗΡΙΑ
Στα σκαριά η επέμβαση

ΑΜΠΟΥΤΖΑ.--

Την ανάπτυξη στρατιάς 8.750 στρατιωτών στη βορειοανατολική Νιγηρία και τη μεθόριο των χωρών τους με πρόσχημα την ανάσχεση των επιθέσεων Νιγηριανών τζιχαντιστών της «Μπόκο Χαράμ» αποφάσισαν το Σάββατο στρατιωτικοί αξιωματούχοι από Νιγηρία, Καμερούν, Τσαντ, Νίγηρα και Μπενίν στη διάρκεια διήμερης συνόδου που ολοκληρώθηκε στην πρωτεύουσα του Καμερούν, Γιαουντέ.

Η απόφαση ελήφθη λίγες ώρες μετά την απόφαση της νιγηριανής κυβέρνησης να αναβάλει τις προεδρικές εκλογές της 14ης Φλεβάρη για τις 28 Μάρτη, παρά την έντονη δυσαρέσκεια των ΗΠΑ που είχαν επιμείνει (όπως έδειξε η πρόσφατη επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Τζον Κέρι στη Νιγηρία) στην τήρηση του αρχικού χρονοδιαγράμματος.

Παρ' όλα αυτά, οι Νιγηριανοί τζιχαντιστές κλιμάκωσαν και χτες τις προκλητικές επιθέσεις τους σε μεθοριακές περιοχές του Καμερούν, του Νίγηρα και του Μπενίν με απαγωγές δεκάδων αμάχων και βομβιστικές επιθέσεις. Μάλιστα, ο αρχηγός της «Μπόκο Χαράμ» Αμπουμπάκαρ Σεκάου διαβεβαίωσε για τη «νίκη» των τζιχαντιστών επί στρατών γειτονικών χωρών και εκτοξεύοντας άμεσα απειλές κατά του προέδρου του Τσαντ, Ιντρίς Ντεμπί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ