Τετάρτη 25 Φλεβάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Δίμηνη καμπάνια από το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου

Δίμηνη καμπάνια δράσης Μάρτη - Απρίλη αποφάσισε το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου στην τελευταία συνεδρίασή του. Η καμπάνια αφορά όλα τα προβλήματα εργαζομένων και ανέργων, με αιχμή την ανεργία και τα μέτρα ουσιαστικής προστασίας, την Κοινωνική Ασφάλιση, την υπογραφή ΕΓΣΣΕ με κατώτατο μισθό τα 751 ευρώ και υπογραφή κλαδικών ΣΣΕ με βάση τις Συμβάσεις του 2009, όπως και την Υγεία. Το Εργατικό Κέντρο καλεί τους εργαζόμενους «να συμμετάσχουν ενεργά στο πρόγραμμα των σωματείων τους για την επιτυχία της καμπάνιας».

Πρώτος σταθμός της δράσης είναι η 8η Μάρτη, Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας. Αποφασίστηκε να γίνουν εξορμήσεις - συσκέψεις - συγκεντρώσεις στους χώρους δουλειάς και συγκέντρωση - εκδήλωση τη Δευτέρα 9 Μάρτη στις 7 μ.μ. στο ΕΚ Αγρινίου. Επίσης, θα παρθούν πρωτοβουλίες διεκδίκησης έκτακτου επιδόματος 1.000 ευρώ για τους ανέργους μπροστά στο Πάσχα, ενώ θα διοργανωθούν πολιτιστικές εκδηλώσεις αλληλεγγύης για τα παιδιά των ανέργων και τους μαθητές που συμμετέχουν στα μαθήματα στήριξης του ΕΚ Αγρινίου μπροστά στις γιορτές του Πάσχα.

Κορύφωση της δράσης είναι η 1η Μάη και ο ταξικός γιορτασμός της. Η κατεύθυνση είναι να παρθούν πρωτοβουλίες και να γίνουν εκδηλώσεις σε χώρους νεολαίας - ΟΑΕΔ, κατάρτισης κ.λπ. Για όλα αυτά τα ζητήματα θα γίνει Γενική απολογιστική Συνέλευση των αντιπροσώπων του Εργατικού Κέντρου την Πέμπτη 5 Μάρτη, στις 6.30 μ.μ. στο ΕΚ Αγρινίου, προκειμένου η σκυτάλη των πρωτοβουλιών να περάσει στα σωματεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ