Τετάρτη 25 Φλεβάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απεργούν αύριο στον «Κυανού Σταυρό»

Απεργούν αύριο οι εργαζόμενοι στην ιδιωτική κλινική «Κυανούς Σταυρός» για να βάλουν τέλος στην απλήρωτη εργασία, πρακτική που μετέρχεται η εργοδοσία την τελευταία πενταετία. Οι εργαζόμενοι πληρώνονται «έναντι» κατά τη βούληση της εργοδοσίας. «Ηρθε η ώρα οι απλήρωτοι εργαζόμενοι στον "Κυανού Σταυρό", ενωμένοι μαζί με το κλαδικό σωματείο, με αποφασιστικότητα να βάλουμε οριστικό τέλος στο αίσχος της απλήρωτης δουλειάς», τονίζεται σε ανακοίνωση των εργαζομένων.

Το κλαδικό σωματείο έχει προειδοποιήσει επανειλημμένα ότι πρόθεση της εργοδοσίας είναι η απαλλαγή από το «βάρος» των εργαζόμενων, χωρίς να καταβάλλει ούτε ένα ευρώ. Θέλει, επισημαίνει, να τους αναγκάσει να παραιτηθούν από τη δουλειά και από τα δικαιώματά τους.

Σε άλλο σημείο αναφέρεται: «Αυτοί που έχουν πλουτίσει από τον ιδρώτα μας, θέλουν να συνεχίσουν την κερδοφορία τους βασισμένοι στα συντρίμμια των εργασιακών δικαιωμάτων. Να συνεχίσουν να κερδοφορούν πληρώνοντας μισθούς 300 - 400 ευρώ ή ακόμα και τίποτα, μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ, πρακτικών κ.λπ. Γι' αυτό επιβάλλουν την απλήρωτη δουλειά. Για να κατεβάσουμε τις απαιτήσεις, να μάθουμε να ζούμε με ψίχουλα. Ο αγώνας στον "Κυανού Σταυρό" είναι αγώνας ολόκληρου του κλάδου. Το κλαδικό σωματείο θα πρωτοστατήσει στην οργάνωση των εργαζομένων όχι μόνο για την αντιμετώπιση της απλήρωτης δουλειάς, αλλά και για τη διεκδίκηση ανάκτησης όλων των απωλειών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ