Τετάρτη 25 Φλεβάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΣΑΜΟΥ - ΛΑΥΡΙΟΥ
Στο πλευρό των ναυτεργατών της ΝΕΛ

Δεδουλευμένα μέχρι και οκτώ μηνών χρωστάει η εταιρεία

Απλήρωτοι ναυτεργάτες, νησιά στην απομόνωση είναι το αποτέλεσμα της απελευθέρωσης των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών
Απλήρωτοι ναυτεργάτες, νησιά στην απομόνωση είναι το αποτέλεσμα της απελευθέρωσης των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών
Το πλήρωμα του πλοίου «Μυτιλήνη» της εταιρείας ΝΕΛ, που βρίσκεται σε επίσχεση εργασίας, επισκέφτηκε την Καθαρά Δευτέρα αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Σάμου. Η αντιπροσωπεία εξέφρασε την αλληλεγγύη της και διαβεβαίωσε για μια φορά ακόμα ότι το Εργατικό Κέντρο βρίσκεται στο πλευρό τους στον δίκαιο αγώνα που κάνουν για την καταβολή των δεδουλευμένων τους. Επίσης, το Εργατικό Κέντρο καταγγέλλει τόσο την εταιρεία ΝΕΛ, όσο και τα υπουργεία Εργασίας και Ναυτιλίας, που δεν δίνουν λύση στο πρόβλημα.

«Να σταματήσει τώρα η κοροϊδία και ο εμπαιγμός προς τους ναυτεργάτες. Δηλώνουμε ότι δεν είναι μόνοι τους. Το ταξικό εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα των νησιών μας είναι στο πλευρό τους. Καλούμε όλα τα σωματεία, τους μαζικούς φορείς των νησιών μας να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους και να στηρίξουν τον αγώνα τους. Ο κοινός αγώνας νησιωτών, εργαζομένων, ανέργων και ναυτεργατών είναι μονόδρομος», αναφέρει ανάμεσα σε άλλα στην ανακοίνωσή του.

Επίσκεψη στους ναυτεργάτες των πλοίων της ΝΕΛ «Ακουα Σπίριτ» και «Ταξιάρχης», που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, έκανε και το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου. Οι ναυτεργάτες είναι απλήρωτοι μέχρι και οκτώ μήνες.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι οι βουλευτές του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου, Χρήστος Κατσώτης, Μανώλης Συντυχάκης και Σταύρος Τάσσος κατέθεσαν ως Αναφορά στη Βουλή την επιστολή του Εργατικού Κέντρου Σάμου, με την οποία ζητείται η άμεση πληρωμή όλων των δεδουλευμένων των ναυτεργατών του πλοίου «Μυτιλήνη» καθώς και να δρομολογηθεί και άλλο πλοίο για τα νησιά, ώστε να υπάρχει καθημερινή σύνδεση με το λιμάνι του Πειραιά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Χωρίς βαπόρια το βόρειο Αιγαίο (2013-07-02 00:00:00.0)
Μάχη για να καταβληθούν τα δεδουλευμένα (2013-05-29 00:00:00.0)
Αποδρομολογεί πλοία, απολύει ναυτεργάτες (2013-01-22 00:00:00.0)
Δίνουν μάχη για την καταβολή των μισθών τους (2012-10-13 00:00:00.0)
Δίνουν μάχη για τα δεδουλευμένα (2009-01-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ