Τετάρτη 25 Φλεβάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αποκαλυπτική συνάντηση στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Αποκαλυπτικές ήταν οι απαντήσεις που έδωσαν ο αναπληρωτής υπουργός και ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Β. Αποστόλου και Π. Σγουρίδης, αντίστοιχα, στη συνάντηση που είχαν με το ΔΣ της Ομοσπονδίας Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΟΓΕΔΥ), όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΣΑΚ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΥ (στηρίζεται από το ΠΑΜΕ).

Οταν ο εκπρόσωπος των δυνάμεων του ΠΑΜΕ έθεσε το ζήτημα της άμεσης αποκατάστασης των απωλειών των εργαζομένων, «ο αναπληρωτής υπουργός ήταν ξεκάθαρος: Δεν πρέπει να ζητάμε ανέφικτα πράγματα, και έθεσε το ερώτημα "πού θα βρεθούν τα χρήματα για να γίνουν αυτά;"». Για την υποστελέχωση των υπηρεσιών είπε πως «δεν μπορούμε να προσλάβουμε μόνιμο προσωπικό» και ότι όσες προσλήψεις γίνουν, θα είναι αποκλειστικά μέσω των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ. Δηλαδή, πεντάμηνες συμβάσεις χωρίς συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Ακόμα, σημειώνει η ΕΣΑΚ, «υπεραμύνθηκε του κτηνιάτρου εκτροφής, ενός θεσμού δηλαδή που ψήφισε η προηγούμενη κυβέρνηση για να ιδιωτικοποιήσει πλήρως τις παρεχόμενες δημόσιες κτηνιατρικές υπηρεσίες και που οδηγεί σε άγριο χαράτσωμα των κτηνοτρόφων», ενώ ο υφυπουργός «στο αίτημα για μη ιδιωτικοποίηση των κτηνιατρικών υπηρεσιών που έθεσε ο εκπρόσωπος των δυνάμεων του ΠΑΜΕ απάντησε "σε λίγο θα ζητήσετε και δημόσιο δωρεάν λογιστή για τους αγρότες"»!

Η ΕΣΑΚ αναφέρει πως ο αναπληρωτής υπουργός «μάζεψε τους προεκλογικούς λεονταρισμούς ότι δήθεν θα πάρει από τα χέρια της Τράπεζας Πειραιώς τις αγροτικές επιδοτήσεις και δήθεν θα τις πάρουν οι δημόσιες υπηρεσίες και ο ΟΠΕΚΕΠΕ». Τέλος, αναδεικνύοντας τις ευθύνες της πλειοψηφίας της ΠΟΓΕΔΥ, επισημαίνει ότι δεν αποδέχθηκε την πρόταση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ να μπει ως βασικό αίτημα στη νέα πολιτική ηγεσία η άμεση ανάκτηση όλων των απωλειών που είχαν οι εργαζόμενοι τα τελευταία πέντε χρόνια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ