Τετάρτη 25 Φλεβάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Διαμαρτυρία συνδικάτων στο ΠΕΔΥ Βόλου

Παράσταση διαμαρτυρίας στο ΠΕΔΥ Βόλου για τις πρόσφατες δηλώσεις του γγ Κοινωνικής Ασφάλισης, με τις οποίες προϊδεάζει για την πλήρη κατάργηση των ασφαλιστικών εισφορών (εργοδοτικών και κράτους) και την αντικατάστασή τους από έναν ενιαίο φόρο εισοδήματος για όλους, έκαναν χτες το πρωί εκπρόσωποι ταξικών εργατικών σωματείων της περιοχής.

Συναντήθηκαν με την διευθύντρια διοικητικών υπηρεσιών και της επέδωσαν υπόμνημα με τα αιτήματά τους, για να τα διαβιβάσει στην κεντρική διοίκηση. Μεταξύ άλλων, τα συνδικάτα απαιτούν:

-- Αμεση κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων που έχουν περάσει μέχρι σήμερα.

-- Να επανέλθουν οι συντάξεις στα επίπεδα του 2009 με τη βασική να φθάνει στα 600 ευρώ.

-- Πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους τους εργαζόμενους.

-- Κατάργηση της καταβολής των 5 ευρώ για επίσκεψη στον γιατρό και του 1 ευρώ για κάθε συνταγή του ΠΕΔΥ.

Οπως ανέφερε ο Κώστας Στεργίου, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας», οι δηλώσεις του γγ Κοινωνικής Ασφάλισης «είναι ενταγμένες στο γενικότερο πλαίσιο της στρατηγικής της ΕΕ για ισοπέδωση όλων των ασφαλιστικών δικαιωμάτων και κατάργηση των ασφαλιστικών εισφορών των εργοδοτών, για να έχουν ανταγωνιστικότερες επιχειρήσεις. Εκείνο που πρέπει να δούμε είναι όμως ότι μ' αυτή τη "σφαγή" που ετοιμάζεται τα ασφαλιστικά και άλλα δικαιώματα των εργαζομένων θα καταλήξουν στον "Καιάδα"».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ