Τρίτη 3 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΚΘΕΣΗ ΕΝΤΥΠΩΝ ΤΗΣ ΕΠΟΝ
Ανοιχτή στο κοινό έως τις 5 του Μάρτη

Την Εκθεση επισκέφθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας

Την Εκθεση Εντύπων της ΕΠΟΝ, που διοργανώνει το Επιμορφωτικό Κέντρο «Χαρίλαος Φλωράκης», τιμώντας την επέτειο ίδρυσης της ΕΠΟΝ, επισκέφθηκε, χτες Δευτέρα, o ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Η έκθεση περιλαμβάνει χαρακτηριστικά πρωτοσέλιδα νεολαιίστικων εντύπων του απελευθερωτικού αγώνα. Τα συγκεκριμένα πρωτοσέλιδα αποτελούν ένα μικρό μόνο δείγμα του πλούτου των εντύπων της περιόδου 1941 - 44, που μπορούν να βρουν οι ενδιαφερόμενοι σε ηλεκτρονική μορφή, στο αρχείο του Επιμορφωτικού Κέντρου.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας δήλωσε:

«Είναι πολύ σημαντική αυτή η δουλειά που γίνεται εδώ στο Επιμορφωτικό Κέντρο "Χαρίλαος Φλωράκης", στο Χαλάνδρι. Θα πρέπει να αξιοποιηθεί απ' όλες τις Κομματικές Οργανώσεις, απ' τις Οργανώσεις της ΚΝΕ, όπως επίσης και ευρύτερα, γιατί είναι ανοιχτό για τους σπουδαστές, τους φοιτητές, τους επιστήμονες, ερευνητές, τους ιστορικούς, αλλά και τους μαθητές. Θα μπορούσαν να οργανωθούν επισκέψεις σ' αυτό το Κέντρο από σχολεία με τους δασκάλους των μαθητών και βεβαίως υπάρχει πλούσιο αρχειακό υλικό που μπορεί να αξιοποιείται για επιστημονικές εργασίες, αλλά και για έρευνα και για ενημέρωση, όπως επίσης είναι σημαντικές οι εκδηλώσεις που γίνονται σ' αυτό το Κέντρο, όπως αυτή για την επέτειο της ΕΠΟΝ ή οι εκδηλώσεις που ετοιμάζονται, με αφορμή την 8η Μάρτη, Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας. Είναι πολύ σημαντική η δουλειά που γίνεται εδώ και θέλουμε να αγκαλιαστεί απ' όλους τους εργαζόμενους, από το λαό, κυρίως τη νεολαία».

Η έκθεση είναι ανοιχτή στο κοινό έως τις 5 του Μάρτη, Δευτέρα - Παρασκευή 9.00 - 17.00. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνούν νωρίτερα με το Κέντρο στο τηλέφωνο 210.6851.129. (Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.ekxf.gr).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ