Τρίτη 3 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
«Μας πας σε μνημόνιο - θα σε πάμε Εξεταστική»

Eurokinissi

Ανεβάζει η ΝΔ τους τόνους της αντιπαράθεσης με τον ΣΥΡΙΖΑ, απειλώντας τον και με Εξεταστική, εφόσον οδηγεί τη χώρα σε νέο μνημόνιο.

Ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντ. Σαμαράς, σε δήλωσή του, κάνει λόγο για «ψέματα και αδιέξοδα» του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά του Αλ. Τσίπρα, ο οποίος - κατά τον Σαμαρά - «μας ξαναβάζει σε μνημόνιο. Και η "γέφυρα" που ετοιμάζει είναι για το επόμενο μνημόνιο στο οποίο μας οδηγεί. Και γι' αυτό ασφαλώς θα λογοδοτήσει και ο ίδιος. Και του το λέω από τώρα, για να το γνωρίζει και για να το γνωρίζει και το κόμμα του, στο οποίο ήδη υπάρχουν πολλοί που τον καλούν να απολογηθεί».

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Κ. Καραγκούνης τόνισε ότι βεβαίως η αξιωματική αντιπολίτευση θα ψηφίσει την Εξεταστική για το πώς φτάσαμε στα μνημόνια 1 και 2 την οποία θέλουν ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, «αλλά φυσικά θα ακολουθήσει και μια ακόμα Εξεταστική, που θα διερευνήσει ποιοι και γιατί απέτρεψαν την έξοδό μας από το μνημόνιο φέτος και μας οδηγούν με φόρα σε νέο μνημόνιο», πρόσθεσε.

Αλλωστε, ο Καραγκούνης υπογράμμισε ότι ο Τσίπρας «ψεύδεται ανοιχτά. Η συμφωνία, που υπέγραψε στο Eurogroup περιλαμβάνει: και το μνημόνιο και την τρόικα, και τα πλεονάσματα των επομένων ετών, που εμείς διαπραγματευόμασταν τη μείωσή τους».

Συμπλήρωσε ότι ο Τσίπρας δημιούργησε ταμειακό πρόβλημα «διότι ο ίδιος και το κόμμα του καλούσε τον κόσμο να μην πληρώσει τους φόρους, που τώρα αγωνίζεται απεγνωσμένα να τους μαζέψει».

Λένε ότι δεν μπορεί να διαπραγματευτεί

Παραπέρα, βάζοντας ανοικτά ζήτημα για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να παζαρέψει αποτελεσματικά για τα συμφέροντα των ντόπιων μονοπωλίων, ο εκπρόσωπος της ΝΔ σημείωσε ότι η κυβέρνηση «απομονώθηκε σε όλη την Ευρώπη και δεν μπορεί να χωνέψει το 18-1 που πέτυχε σε βάρος της χώρας μας στο Eurogroup». Στην ίδια βάση, κατηγόρησε τον Τσίπρα ότι με τα λεγόμενά του ενάντια στις κυβερνήσεις Ισπανίας και Πορτογαλίας, «ενώ βρίσκεται σε διαπραγμάτευση δημιουργεί πάλι εχθρούς και πόλωση με εκείνους με τους οποίους διαπραγματεύεται. Και δεν καταλαβαίνει ότι αυτό φέρνει τη χώρα σε ακόμα χειρότερη απομόνωση».

Τέλος, επέμεινε και αυτός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «οδηγεί τη χώρα σε νέο μνημόνιο (...) οδηγεί τη χώρα σε νέα ανάγκη για δανεικά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ