Πέμπτη 5 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΚΗ Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
Συνέχεια με καταθέσεις πρώην στελεχών του ΣΔΟΕ

Με την κατάθεση του Στ. Στασινόπουλου, πρώην ειδικού γραμματέα του ΣΔΟΕ (διαδέχτηκε τον Ι. Διώτη), συνεχίστηκε, χτες, η δίκη στο Ειδικό Δικαστήριο για τους χειρισμούς του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπακωνσταντίνου σχετικά με τη «λίστα Λαγκάρντ». Ο Στ. Στασινόπουλος κατέθεσε ότι παρέλαβε το στικάκι με την επίμαχη λίστα στις 2/10/2012 από το γραφείο του πρωθυπουργού, κάνοντας λόγο για διπλωμένο σε μια κόλλα χαρτί σε ένα φάκελο με ένδειξη «Πρόεδρος του ΠαΣοΚ». Οπως είπε, «είχε προγραμματιστεί, θυμάμαι, μια σύσκεψη, και εν αναμονή της εμφανίστηκε ο διευθυντής οργάνωσης του Γραφείου του Πρωθυπουργού κ. Κανελλόπουλος, ο οποίος μου παρέδωσε τον σχετικό φάκελο. Μου είπε ότι δεν γνώριζε το περιεχόμενο του φακέλου...». Κατέθεσε επίσης για το πώς διαπιστώθηκε για πρώτη φορά, όταν ήρθε το νέο αντίγραφο της λίστας από τη Γαλλία, ότι έλειπαν αρχεία με τους λογαριασμούς συγγενών του Γ. Παπακωνσταντίνου.

Ο δε πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ι. Διώτης, αφού το δικαστήριο δεν δέχτηκε το νομικό κώλυμα που προέβαλλε για να μην καταθέσει, είπε στο δικαστήριο ότι εκ των υστέρων έμαθε για τον έλεγχο σε δέκα ονόματα και όχι όταν διαδέχθηκε τον προκάτοχό του, Ι. Καπελέρη. Επίσης, κατέθεσε ότι «προτού φύγει ο υπουργός από τον θώκο των Οικονομικών, δεν μου παρέδωσε τίποτε». Ανέφερε ακόμα: «Δεν κλείδωνα τον υπολογιστή μου, δεν είχα βάλει password, δεν έκανα απόρρητες εργασίες». Ο Ι. Διώτης παραδέχθηκε ότι είχε πληροφορηθεί πως η λίστα είχε φθάσει στην Ελλάδα με ενεργοποίηση μυστικών υπηρεσιών Γαλλίας - Ελλάδας, γεγονός που είχε συζητήσει με τον τότε διοικητή της ΕΥΠ, Κ. Μπίκα. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Ευ. Βενιζέλο, ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ του πρότεινε να στείλει το υλικό στον πρωθυπουργό. «Με ρώτησε τι να το κάνει, και του είπα την άποψή μου», είπε ο μάρτυρας.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο συγκεκριμένος μάρτυρας εκτός του ότι παρέλαβε το επίμαχο USB από τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, είναι και ο ίδιος κατηγορούμενος, με το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία, για τους δικούς του χειρισμούς αφότου παρέλαβε τη λίστα των καταθετών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ