Πέμπτη 5 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Σήμερα η συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας

Υπό την προεδρία του προέδρου της ΝΔ, Αντ. Σαμαρά συνεδριάζει σήμερα η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, προκειμένου να γίνει μια πρώτη συζήτηση και αποτίμηση για τα αίτια της εκλογικής ήττας από τον ΣΥΡΙΖΑ και την πορεία της ΝΔ στο επόμενο διάστημα, με επιδίωξη την αναμόρφωση της εγχώριας κεντροδεξιάς.

Στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας αναμένεται να ασκηθεί κριτική για τον τρόπο που πορεύτηκε το κόμμα προεκλογικά και νωρίτερα ακόμα, με την ηγεσία να δέχεται πυρά γιατί το κόμμα έχασε επαφή με τους πιο κεντρώους ψηφοφόρους που χρειάζεται να επαναπροσεγγίσουν, ώστε να ξανααποκτήσουν δυναμική διεκδίκησης της αστικής διακυβέρνησης.

Στο μεταξύ, η ΝΔ δηλώνει ότι θα στηρίξει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την «ανθρωπιστική κρίση», προσθέτοντας βέβαια μια δόση... «διαμαρτυρίας», καθώς στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης - δείχνοντας ουσιαστικά τα όρια της αστικής διαχείρισης και στο ζήτημα της διαχείρισης της ακραίας φτώχειας - επισημαίνουν το γεγονός ότι αρκετά από τα μέτρα που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ εφαρμόζονταν ήδη από την προηγούμενη κυβέρνηση ή αποτελούσαν και δικές της εξαγγελίες.

Σε ανακοίνωσή του, ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρας αναφέρει: «Η ΝΔ στηρίζει τα μέτρα άμεσης αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης, εκτιμώντας ότι η κυβέρνηση έχει βρει, όπως έχει άλλωστε δεσμευτεί στη συμφωνία με τους εταίρους, τα δημοσιονομικά ισοδύναμα».

«Oι διατάξεις, βεβαίως, της νομοθετικής πρωτοβουλίας είναι πολύ μικρότερης εμβέλειας σε σχέση με τις υποσχέσεις», σπεύδει να παρατηρήσει το στέλεχος της ΝΔ, προσθέτοντας ότι «Τα μέτρα για την άμεση αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης κοστολογούνται στα 200 εκατ. ευρώ, όταν το "Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης" του ΣΥΡΙΖΑ προέβλεπε 2 δισ. ευρώ για την ανθρωπιστική κρίση. Συνεπώς, έχουμε μία ακόμη επιβεβαίωση ότι η κυβέρνηση, και νομοθετικά πλέον, εγκαταλείπει τις πολυάριθμες μεγαλόστομες εξαγγελίες των τελευταίων ετών και της προεκλογικής περιόδου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ