Τετάρτη 11 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Παναττική συγκέντρωση των συνταξιούχων την 1η Απρίλη

Συνεχίζονται οι περιφερειακές συσκέψεις σε όλη τη χώρα

Από προηγούμενη συγκέντρωση των συνταξιούχων
Από προηγούμενη συγκέντρωση των συνταξιούχων
Παναττική πανσυνταξιουχική συγκέντρωση, την Τετάρτη 1 Απρίλη, στις 10 π.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης και πορεία στο υπουργείο Εργασίας, οργανώνουν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΣΕ, OAEE, ΝΑΤ, ΟΤΑ και ΠΟΣΕ - ΟΑΕΕ.

Στο κάλεσμά τους οι Συνταξιουχικές Οργανώσεις αναφέρουν: «Βρισκόμαστε για μια ακόμα φορά στους δρόμους του αγώνα και διεκδικούμε τα δικαιώματά μας, που τα έχουν τσακίσει οι πολιτικές που εφαρμόζονται με βάση τις εντολές της ΕΕ και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Οι κυβερνήσεις αλλάζουν, τα προβλήματα μένουν. Η ζωή μας χειροτερεύει παντού και από την υποβάθμιση παροχών Υγείας. Απορρίπτουμε τα ψεύτικα διλήμματα, το φόβο και τις ψεύτικες ελπίδες, προσφιλή τακτική των κυβερνήσεων. Δεν είμαστε επαίτες και δεν δεχόμαστε να ζήσουμε με τα ψίχουλα που τάζουν στο λαό. Απαιτούμε τώρα την άμεση καταβολή του Δώρου Πάσχα».

Οι συνταξιούχοι διεκδικούν: Να καταργηθούν τώρα όλοι οι αντεργατικοί, αντιασφαλιστικοί, φορομπηχτικοί νόμοι. Να αποκατασταθούν όλα τους τα δικαιώματα που έχουν σφαγιασθεί, μισθολογικά, ιατροφαρμακευτικά και κοινωνικά. Αποκατάσταση όλων των περικοπών στις συντάξεις. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία - ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Τη συμμετοχή τους στη συγκέντρωση αποφάσισαν οι συνταξιούχοι του Πειραιά ύστερα από μαζική σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο. Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι συνταξιουχικές οργανώσεις ΙΚΑ Πειραιά, ΟΑΕΕ Πειραιά, ΙΚΑ Νίκαιας - Κορυδαλλού, ΟΑΕΕ Νίκαιας - Κορυδαλλού, ΠΕΣ - ΝΑΤ, ΙΚΑ Σαλαμίνας.

Σε εξέλιξη οι συσκέψεις

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκονται οι συσκέψεις των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων σε όλη τη χώρα. Στην Αττική, το πρόγραμμα έχει ως εξής: Την Παρασκευή 13/3, με τα συνταξιουχικά σωματεία σε Ηλιούπολη - Μπραχάμι - Γλυφάδα, στις 6 μ.μ. στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης στην Ηλιούπολη. Την Κυριακή 15/3, στο Λαύριο, στις 10.30 π.μ. στο Μηχανουργείο. Την Τρίτη 17/3, σε Ν. Ιωνία - Ν. Φιλαδέλφεια, στις 10 π.μ. στο ΙΚΑ Νέας Ιωνίας. Την Τετάρτη 18/3, σε Ελευσίνα - Ασπρόπυργο - Μέγαρα, στις 6.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας. Την Πέμπτη 19/3, σε Βύρωνα - Καισαριανή - Ζωγράφου, στις 11 π.μ. στον κινηματογράφο «Λουίζα». Την Κυριακή 22/3, οι συνταξιουχικές Ενώσεις Δημοσίου και ΟΑΕΕ της Αθήνας, στις 10 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας. Τη Δευτέρα 23/3, στην Καλλιθέα στις 6.30 μ.μ. στην αίθουσα του Δημαρχείου.

Το πρόγραμμα των περιφερειακών συσκέψεων είναι το ακόλουθο. Σήμερα, Τετάρτη 11/3: Στην Κεντρική Μακεδονία, στις 11 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Στη Θεσσαλία, στις 11 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας. Στην Πελοπόννησο, στις 11 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Τρίπολης. Στην Αιτωλοακαρνανία, στις 11 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Αγρινίου. Αύριο Πέμπτη 12/3: Στην Κεντρική Μακεδονία, στις 11 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης. Στην Ανατολική Μακεδονία, στις 11 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Δράμας. Στην Πελοπόννησο, στις 11 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας. Την Παρασκευή 13/3, στην Αλεξανδρούπολη με τα συνταξιουχικά σωματεία της Θράκης (Επιμελητήριο Εβρου, Λ. Δημοκρατίας 307). Την Τρίτη 17/3, με τις συνταξιουχικές οργανώσεις Βοιωτίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας και Εύβοιας, στη Θήβα (Συνεδριακό Κέντρο Δήμου Θηβών) και στην Κρήτη, στις 11 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Χανίων.

Δωρεάν φάρμακο για όλους

Τέλος, σε ανακοίνωση για τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας ότι θα διαμορφώσει εισοδηματικά κριτήρια για τη συμμετοχή στα φάρμακα, η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ σημειώνει:

«Καταγγέλλουμε αυτή την αλλαγή που ετοιμάζεται να επιβάλει η κυβέρνηση με το νέο χαράτσι σε ασφαλισμένους και συνταξιούχους, που και σ' αυτή την περίπτωση χρησιμοποιεί το παλιό κόλπο των "ρετιρέ" και "υπογείων" στην προσπάθεια να ενεργοποιήσει τον κοινωνικό αυτοματισμό! Οι φτωχοί καλούνται άλλη μια φορά να πληρώνουν για τους φτωχότερους. Παλιές αντιλαϊκές συνταγές σε νέα κόπια. Οπως παλιά, από το 2012, είναι και η τωρινή "φρέσκια" ιδέα του υπουργού Υγείας, την οποία ο τότε μνημονιακός, όπως τον ονόμαζαν, ομόλογός του την υιοθετούσε (...) Απαιτούμε δωρεάν, ενιαίο, δημόσιο σύστημα Υγείας και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη μακριά από εμπορευματοποίηση, χωρίς αποκλεισμούς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ