Πέμπτη 12 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Κατηγορεί την κυβέρνηση για καθυστερημένη είσοδο στην ουσία των παζαριών

Την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση μπαίνει μόλις τώρα, ενάμιση μήνα μετά από τις εκλογές, στα πραγματικά παζάρια με τους πιστωτές, κάνει η ηγεσία της ΝΔ. Ταυτόχρονα εκφράζει αμφιβολίες αν όντως ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να διαπραγματευτεί αποτελεσματικά για τα συμφέροντα των αστών, αν έχει τις διεθνείς συμμαχίες για να διασφαλίσει τις επιδιώξεις τους.

Χαρακτηριστικά, σε δήλωσή του «για την άφιξη της τρόικας στην Αθήνα», ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Κ. Καραγκούνης, είπε: «Τώρα αρχίζουν (σ.σ.: οι κυβερνώντες) να μπαίνουν στην πραγματική διαπραγμάτευση, διότι μέχρι στιγμής έπαιζαν θέατρο. Επαιζαν με συμβολισμούς και με λέξεις. Τώρα μπαίνουν στην ουσία. Συζητάνε με αριθμούς, με την τρόικα και εδώ. Στο μεταξύ, ο λογαριασμός ανεβαίνει. Ευτυχώς, υπάρχουν άνθρωποι σε όλη την κοινωνία, και στο ΣΥΡΙΖΑ, που αρχίζουν να βλέπουν τι γίνεται».

Αλλά και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκης, κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ ότι «φοβάται μην έρθουν τα κλιμάκια της τρόικας στην Αθήνα και τους πάρει καμία κάμερα». Μιλώντας στο ΣΚΑΪ, έκανε λόγο για «θέατρο του παραλόγου» και σημείωσε ότι «η κυβέρνηση συνομιλεί στις Βρυξέλλες με τους ίδιους που συνομιλούσαμε κι εμείς». Στο μεταξύ, εκτίμησε, η καπιταλιστική οικονομία βυθίζεται και θα χαθεί ο στόχος για πλεόνασμα στο 1,5%.

Παράλληλα, εκτοξεύονται αιχμές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει διεθνείς συμμαχίες για να διασφαλίσει τη στρατηγική επιλογή της αστικής τάξης της χώρας για παραμονή της Ελλάδας σε ΕΕ με ευρώ. Σε αυτήν τη βάση, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γ. Κύρτσος κατήγγειλε την GUE/NGL (την πολιτική ομάδα του Ευρωκοινοβουλίου όπου μετέχει ο ΣΥΡΙΖΑ) ότι «συμμετέχει σε σχέδια εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ και επιστροφής στη δραχμή». Στήριξε τον ισχυρισμό του στο γεγονός ότι τέσσερις ευρωβουλευτές της GUE/NGL ζήτησαν με τροπολογία να προετοιμαστεί σε επίπεδο ευρωπαϊκού προϋπολογισμού για το 2016 το έδαφος για ενδεχόμενη αποχώρηση χωρών από την Ευρωζώνη και συγκεκριμένα για ένα «πρόγραμμα στήριξης» των χωρών αυτών. Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τη ΝΔ ότι «ξαναθυμάται το Grexit, με αφορμή μια τροπολογία που καταψηφίστηκε από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και την πλειοψηφία των ευρωβουλευτών της Ευρωπαϊκής Αριστεράς».

Ανοιγμα στους «αμφισβητίες»

Στα εσωκομματικά, με απόφαση του Α. Σαμαρά, γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Προγράμματος του κόμματος ορίστηκε ο βουλευτής Μιλτ. Βαρβιτσιώτης. Εχει ενδιαφέρον για τους εσωκομματικούς συσχετισμούς, καθώς ο Μ. Βαρβιτσιώτης συμμετείχε στο περιλάλητο δείπνο των «14» αμφισβητιών της ηγεσίας. Λέγεται ότι ο Α. Σαμαράς ετοιμάζει «ανοίγματα» και προς άλλους «αμφισβητίες», και στη νεότερη γενιά κομματικών στελεχών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ