Πέμπτη 12 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Κριτική για χειρισμούς που επιδεινώνουν «όλα τα μεγέθη της οικονομίας»

Οξεία κριτική ασκεί στην κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ, επιμένοντας ότι με τους χειρισμούς της στα παζάρια με τους πιστωτές οδήγησε την εγχώρια καπιταλιστική οικονομία σε χειρότερο σημείο απ' ό,τι ήταν προεκλογικά.

Συγκεκριμένα, από το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, εκδόθηκε ανακοίνωση σχετικά με το «πού βρισκόμαστε 45 μέρες μετά τις εκλογές». Εκεί επιτίθεται στην κυβέρνηση ότι «στέγνωσε την αγορά, άδειασε τα Ταμεία, τείνει να εξανεμίσει τις θυσίες και τις προσπάθειες του ελληνικού λαού των πέντε προηγούμενων χρόνων, έχει ήδη επιδεινώσει όλα τα μεγέθη της οικονομίας και όλα αυτά:

Για να λέγεται το πρόγραμμα/μνημόνιο "διευθέτηση". Για να λέγεται η τρόικα "οι τρεις θεσμοί". Για να υπογράψει την παράταση της κύριας σύμβασης χρηματοοικονομικής διευκόλυνσης, δηλαδή του προγράμματος/μνημονίου, ο κ. Βαρουφάκης, χωρίς ούτε έγκριση, ούτε καν ενημέρωση της Βουλής. Για να μείνουμε εγκλωβισμένοι στο μνημόνιο χωρίς χρηματοδότηση μέχρι τον Ιούλη και να ετοιμαζόμαστε με φόρα για μνημόνιο 3, αντί της εξόδου και της μετάβασης στην προληπτική πιστωτική γραμμή. Για να εκλιπαρούμε τον κ. Ντράγκι να δίνει βδομάδα - βδομάδα στοιχειώδη ρευστότητα στις ελληνικές τράπεζες, αντί της ομαλής σχέσης με την ΕΚΤ. Για να γίνεται η συνάντηση με τους επικεφαλής της τρόικας στις Βρυξέλλες και όχι στο Παρίσι. Για να γίνεται η αξιολόγηση από το ΔΝΤ του δικού του τρέχοντος προγράμματος/μνημονίου στην Αθήνα, δίχως το αντίβαρο των ευρωπαϊκών θεσμών, της ΕΚΤ και κυρίως της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που είναι πάντα πιο φιλική απέναντι σε μια χώρα - μέλος. Ετσι η Ελλάδα ζητά μόνη της να αντιμετωπίζεται από το ΔΝΤ όχι ως χώρα ευρωπαϊκή, αλλά "ορφανή". Για να αναλάβουν τη διαπραγμάτευση νέα άφθαρτα πρόσωπα, όπως η κ. Παναρίτη, προφανώς λόγω της εμπειρίας που αποκόμισε ως βουλευτής Επικρατείας (σ.σ.: επί ηγεσίας Γ. Παπανδρέου στο ΠΑΣΟΚ) και από την ενθουσιώδη ψήφο της υπέρ του πρώτου μνημονίου, όταν υποστήριζε με πάθος την προσφυγή στο ΔΝΤ»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ