Πέμπτη 12 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο λαός θα πληρώσει το λογαριασμό και της «νέας συμφωνίας»

Αποσπάσματα από την ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, στη Θεσσαλονίκη

MotionTeam

  • Στους ήδη ανεξόφλητους λογαριασμούς από τους εκατοντάδες εφαρμοστικούς νόμους, τώρα θα προστεθεί και ο νέος λογαριασμός από τη νέα συμφωνία, που θα πληρώσει ο λαός που μάτωσε τα προηγούμενα χρόνια και θα συνεχίσει να ματώνει.
  • Πραγματική απαλλαγή από τα μνημόνια σημαίνει κατάργηση των εφαρμοστικών νόμων, όπως προβλέπει η πρόταση νόμου του ΚΚΕ και όχι ενίσχυσή τους με νέα λίστα μεταρρυθμίσεων. Σημαίνει ανάκτηση των απωλειών για το λαό, σε ρήξη με την ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία τους στην Ελλάδα.
  • Ολα αυτά που η κυβέρνηση ονομάζει μέτρα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης δεν ανταποκρίνονται ούτε καν στην επείγουσα ανάγκη να εξασφαλιστεί αξιοπρεπής διαβίωση για όσους ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας.
  • Αυτό που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ονομάζει «πόλεμο», είναι ο πόλεμος των διαφορετικών συμφερόντων των μονοπωλίων της ΕΕ. Γι' αυτό μας έχουν βάλει - όπως λέγεται - τη θηλιά στο λαιμό.
  • Πάει πολύ η κυβέρνηση να φορτώνει στο λαό τις αντιλαϊκές επιλογές της. Και η συζήτηση για εκλογές ή δημοψήφισμα εκεί στοχεύει. Να ρίξει το μπαλάκι στο λαό, να αποσπάσει από το λαό τη στήριξή του στα μνημόνια διαρκείας της ΕΕ, να κάνει το λαό συνένοχο στη μονιμοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής.



ΣΕΛ.  3   -   5

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ