Πέμπτη 12 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κληρώθηκαν οι δικαστές για τη δίκη των χρυσαυγιτών

Η Μ. Λεπενιώτη κληρώθηκε στη θέση του προέδρου του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για τη δίκη της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, η έναρξη της οποίας προσδιορίστηκε για τις 20 Απρίλη. Να υπενθυμίσουμε ότι η εν λόγω πρόεδρος είχε αρνηθεί να δώσει τρίτη αναβολή σε δίκη λόγω αποχής των δικηγόρων, αποβάλλοντας μάλιστα το συνήγορο υπεράσπισης που διαμαρτυρήθηκε... Η απόφαση τότε είχε προκαλέσει την αντίδραση της ολομέλειας των δικηγορικών συλλόγων που είχαν προχωρήσει σε αποχή από όλες τις δίκες στις οποίες προήδρευε.

Αναπληρώτρια της Μ. Λεπενιώτη κληρώθηκε η Μ. Βάρκα, ενώ οι δύο δικαστές που θα πλαισιώνουν την πρόεδρο θα είναι ο Αν. Ντόκος και η Γ. Τσουλφόγλου με αναπληρωματικό μέλος, τον Δ. Ανέστη. Στη θέση του εισαγγελέα θα καθίσει η Αδ. Οικονόμου με αναπληρωματικό της τον Στ. Κωσταρέλλο.

Οι χρυσαυγίτες αντιμετωπίζουν την κακουργηματική κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, ενώ κατά περίπτωση θα δικαστούν και για ανθρωποκτονία (τετελεσμένη και σε απόπειρα), οπλοκατοχή, εκρήξεις, βαριές σωματικές βλάβες κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ