Πέμπτη 19 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Καμιά απάντηση στα οξυμένα προβλήματα των αναπήρων

Από τη χτεσινή παρέμβαση στο υπουργείο Υγείας
Από τη χτεσινή παρέμβαση στο υπουργείο Υγείας
Με τη μαχητική παρουσία αναπήρων, χρονίως πασχόντων και των γονιών τους έγινε χτες το απόγευμα η συνάντηση του υπουργού Υγείας Π. Κουρουμπλή και της αντιπροσωπείας της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) και του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων. Μέχρι να γίνει η συνάντηση - αλλά και στη διάρκειά της - οι συγκεντρωμένοι φώναζαν συνθήματα, διεκδικώντας δωρεάν υπηρεσίες υγείας και αποκατάστασης για τους αναπήρους και τους χρονίως πάσχοντες.

Η αντιπροσωπεία παρέδωσε - και ταυτόχρονα ανέπτυξε - πολυσέλιδο υπόμνημα στον υπουργό «για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των αναπήρων, των χρονίως πασχόντων και των οικογενειών τους από την πολιτική της εμπορευματοποίησης της υγείας και της πρόνοιας όλων των κυβερνήσεων της τελευταίας εικοσαετίας». Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις πληρωμές για φάρμακα, εξετάσεις και θεραπείες των αναπήρων και των χρονίως πασχόντων, ζητώντας να σταματήσουν γιατί πολλοί τις διακόπτουν επειδή δεν έχουν να πληρώσουν. Επίσης αναφέρθηκε η γύμνια στον τομέα της αποκατάστασης που κυριολεκτικά είναι στα χέρια των ιδιωτών, καθώς από τα 2.000 κρεβάτια που έχει ανάγκη η χώρα μόνο 200 ανήκουν στο δημόσιο τομέα - και αυτά στην Αθήνα.

Ο υπουργός επικαλέστηκε δυσκολίες και είπε ότι θα μελετήσει τα αιτήματα, συναρτώντας τις τελικές απαντήσεις του από την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ