Παρασκευή 20 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Ξυλοδαρμός Αφροαμερικανού φοιτητή στη Βιρτζίνια

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Την άμεση διενέργεια έρευνας για την άσκηση αστυνομικής βίας στον Αφροαμερικανό τριτοετή φοιτητή του πανεπιστημίου της Βιρτζίνια, Τζόνσον Μίλερ, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του στο κεφάλι ζήτησε χτες ο κυβερνήτης της πολιτείας, Τέρι Μακάλιφ, υπό το βάρος της κινητοποίησης πάνω από 1.000 φοιτητών, που διαδήλωσαν χτες τα ξημερώματα, απαιτώντας δικαιοσύνη για την απαράδεκτη συμπεριφορά και βία που ασκήθηκε σε βάρος του συμφοιτητή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες αμερικανικών δικτύων, ο 20χρονος φοιτητής συνελήφθη τα ξημερώματα της Τετάρτης από τρεις αστυνομικούς ειδικού σώματος ασφαλείας, που είναι υπεύθυνο, μεταξύ άλλων, για αλκοτέστ, με τις κατηγορίες της «παρεμπόδισης δικαιοσύνης χωρίς βία», μέθης και εξύβρισης δημοσίως. Οι τρεις αστυνομικοί τον χτύπησαν τόσο άσχημα στο κεφάλι που χρειάστηκε 10 ράμματα. Η στιγμή της βίαιης σύλληψης καταγράφηκε από κινητό συμφοιτητή του νεαρού και προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων για την άσχημη συμπεριφορά των αστυνομικών, που εξάντλησαν κάθε αυστηρότητα δείχνοντας υπερβάλλοντα ζήλο σε βάρος του 20χρονου.

Ο δικηγόρος του 20χρονου φοιτητή, που σπουδάζει ιταλική γλώσσα και ΜΜΕ και έχει αναπτύξει έντονη συνδικαλιστική δράση, σημείωσε πως ο νεαρός έχει λευκό ποινικό μητρώο και πως ουδέποτε απασχόλησε τις αρχές με τυχόν «βίαιη» συμπεριφορά.

Η πολιτεία της Βιρτζίνια είχε αναγκαστεί να προχωρήσει το 2014 σε εξωδικαστικό συμβιβασμό και να αποζημιώσει με 212.500 δολάρια νεαρή φοιτήτρια του πανεπιστημίου της πολιτείας, που είχε συλληφθεί, εξίσου βίαια, από το ίδιο αστυνομικό σώμα ελέγχου κατανάλωσης αλκοόλ μόνο και μόνο επειδή θεώρησαν πως ήταν μπίρα... το μπουκάλι νερού που είχε αγοράσει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ