Παρασκευή 20 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΥΕΜΕΝΗ
Πυραυλική επιδρομή και συγκρούσεις στο Αντεν

ΣΑΝΑΑ.--

«Αποτυχημένη απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος» που στηρίχτηκε από τον προκάτοχό του, Αλί Αμπντάλα Σάλεχ, χαρακτήρισε χτες ο Πρόεδρος της Υεμένης Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι τη χτεσινή αεροπορική επιδρομή σε κτίριο του προεδρικού μεγάρου στη νότια πόλη Αντεν.

Ο Πρόεδρος Χάντι κατήγγειλε το προηγούμενο καθεστώς για «εξολοθρεύσεις, φόνους και εκτοπίσεις», τονίζοντας πάντως πως η πυραυλική επίθεση που πραγματοποίησε νωρίτερα μαχητικό αεροσκάφος αντιμετωπίστηκε αποτελεσματικά από δυνάμεις αεράμυνας που είχαν αναπτυχθεί εντός του κτιριακού συγκροτήματος που χρησιμοποιεί ο ίδιος ως προεδρικό μέγαρο αφότου διέφυγε κακήν - κακώς από την πρωτεύουσα, Σαναά.

Πριν από την πυραυλική επιδρομή, στο διεθνές αεροδρόμιο του Αντεν είχαν προηγηθεί σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ υποστηρικτών των Σιιτών Χούτι, του στρατού και της ένοπλης φρουράς του προέδρου Χάντι. Οι τελευταίοι αναχαίτισαν την επίθεση, που προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον έξι ατόμων, και ανέστειλαν προσωρινά τη λειτουργία του αεροδρομίου της πόλης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ